Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Mindkét magyar kardvívónő legyőzte olasz ellenfelét

Infostart
2024. július 29. 11:53
Mind a két magyar kardvívónő legyőzte olasz ellenfelét a legjobb 16 közé jutásért a párizsi olimpián, a fegyvernem női egyéni versenyében, a párizsi olimpián. Szűcs Luca 15-10-re verte Martina Crisciót, Pusztai Liza 15-12-re Michela Battistont. Márton Anna is nyert a fordulóban, 15-8-ra verte a negyedik helyen rangsorolt Lucia Marín-Portuguést.

Szűcs remekül kezdett, 3-0-ra ellépett, de aztán Criscio nagyon elkapta a fonalat, sorozatban hét tust adott. Szerencsére következett az újabb fordulat, a magyar kardvívó sorozatban öt találattal visszavette a vezetést a „félidőig”. Utána 8-8-tól 10-10-ig együtt voltak, felváltva estek a találatok, majd következett Szűcs Luca nagy hajrája: megint öt tust adott sorozatban, s 15-10-re nyert.

Pusztai Liza szenzációsan kezdett, villámgyorsan 8-1-es vezetést szerzett, de az olasz 10-9-re feljött. Még 13-12-nél is nagyon közel álltak egymáshoz. Reméltük, jön egy újabb fordulat, s így lett, 15-12-re győzött.

Márton Anna a negyedik helyezett Lucia Marín-Portugués ellen vívott, az elején kiegyenlített csatát láthattunk. Utána a tokiói olimpián elődöntős magyar vívó nagyon jól rájött arra, mit kell csinálnia, s végül 15-8-ra győzött.

A következő fordulóban Márton Anna és Pusztai Liza egymás ellen vív majd. Szűcs Luca ellenfele a bolgár Joana Ilieva lesz.