Nyitókép: Facebook/Karácsony Gergely

A budapesti olimpia ügyéről is tárgyalt Karácsony Gergely a NOB elnökével

Infostart / MTI
2024. július 29. 13:40
A párizsi olimpia megnyitójának apropóján Karácsony Gergely Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével találkozott

A főpolgármester Facebook-bejegyzésében azt írta, a NOB elnökével egyetértett abban, hogy Budapest már most is rendelkezik szinte az összes olyan sportlétesítménnyel, ami egy nyári olimpia megrendezéséhez szükséges.

Ugyanakkor a főpolgármester - személyes tapasztalatai alapján - úgy látta, hogy a sokkal fejlettebb infrastruktúrával rendelkező Párizsnak is "rendkívüli kihívás egy ekkora sportesemény megrendezése".

Karácsony Gergely szerint "ha valaha komolyan felvetődik egy budapesti olimpia terve", akkor ahhoz a közösségi közlekedés fejlesztése mellett a meglévő utak, hidak, közterületek állapotában "felgyülemlett évtizedes lemaradást" is le kell dolgozni.

Új sportlétesítmények építése helyett a város zöld fejlesztése lehetne az alapja egy széleskörű társadalmi konszenzuson nyugvó olimpiai koncepciónak - közölte. A főpolgármester szerint ennek hiányában "eleve reménytelen bármilyen olimpiai álmot dédelgetni."