Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Major Veronika: „Annyira kicsi a különbség a jó és a rossz lövés között!”

Infostart / MTI
2024. július 28. 13:51
Majore Veronika nem tűnt csalódottnak az olimpiai döntő után, mint mondta, jól dolgozott a fináléban. Gratuláció jár neki, a világ nyolcadik legjobbja lett a nők légpisztolyos számában.

„Meglepően nyugodtan tudtam lőállásba lépni. Nem éreztem negatív érzelmeket, inkább csak pozitívakat és volt egy olyan állapotom, hogy már csinálni szeretném" - kezdte rtékelését az MTI-nek Major. – „Összességben elégedett vagyok a teljesítményemmel és a felkészültségemmel is. Annyira kicsi a különbség a jó és a rossz lövés között, hogy azt kívülről nem is lehet látni. Én persze belülről éreztem. Kicsit mozgott a kezem, kicsit nagyobb volt a szórásom, és a kicsit rossz lövések igy rosszabbak lettek, mint amilyenek szoktak lenni, ezeknek tudhatók be ez az alacsonyabb lövések."

Major mindezek ellenére úgy érzi, jól dolgozott a fináléban is, ami a folytatásra is sokat adhat neki.

„A légpisztoly úgy érzem, lendületet ad a folytatásra, ahhoz, hogy jól felkészüljek a sportpisztolyra. Most jön egy kis pihenő természetesen edzésekkel, és azt gondolom, hogy jó lesz ez" - utalt a 25 méteres versennyel kapcsolatos várakozásaira Major Veronika.

Győrik Csaba, Major edzője szintén nem volt szomorú a döntő után, mint mondta, tanítványának ez eddig a karrierje csúcsa, a most megszerzett döntős tapasztalat pedig a folytatásban kamatozni fog.

A fináléban a két dél-koreai, Oh Je Dzsin és Kim Je Dzsi, valamint az indiai Manu Bhaker kiemelkedett a mezőnyből. Az aranyérmet végül Oh nyerte meg 243,2 körös olimpiai csúccsal, megelőzve honfitársát, Bhaker pedig bronzérmet szerzett.