Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Milák Kristóf nélkül is döntős a 4x100-as férfi gyorsváltó

Infostart
2024. július 27. 13:09
A hetedik idővel döntős a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású, Milák Kristóf nélkül vízbe szálló férfi 4x100-as gyorsváltó a párizsi olimpián.

A Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású összeálítású magyar négyes a legjobb idejét tekintve a nyolcadik-kilencedik idővel várta a futamot. Az első előfutamban Németh Nándor 48.07-et úszva elsőként váltott. Szabó Szebasztián 48.02-t úszott, s ő is az első helyen hozta a négyest. Jászó Ádám bátran úszott, de erős ellenfelek jutottak neki, a 48.74-gyel szoros hatodikként váltott, Kós Hubertnek egyéni csúcs „kellett”, 48.13-at ment, a negyedik helyen finiselt.

A négyes (3:12.96) mindössze két századdal ért célba az olaszok mögött, a fiúk azt hitték, a második futam ereje miatt ezzel elment a döntő. Szerencsére nem! A második nyolcasból csak az ausztrál, az amerikai és a kanadai váltó úszott jobb időt, meglepetésre a brazil nem.

Így este 21.44-től a döntőben úszhat a hetedik idővel kvalifikáló négyes.

"Kicsit valóban lassabb a medence, mint máshol, de szerintem jól úsztunk, az pedig, hogy ott lehetünk a döntőben, egy hatalmas élmény lesz. Szeretnék minél többet úszni ebben a medencében, mert fantasztikus a hangulat" - nyilatkozta az MTI-nek Németh.

"Mindenkinek lassabb a medence, szóval ezzel nincs gond. Általában ritkán mosolygok, de most ez a hangulat teljesen magával ragadott. Este szeretnék kicsit javítani, de a legfontosabb, hogy így négyen élvezzük ki a döntőt" - mondta Szabó Szebasztián.