Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Golovin Vlagyimir: Emelt fővel jöhettünk le a pályáról

Infostart / Kaposi Dávid
2024. július 26. 06:13
Büszke a játékosaira a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya,

A magyar női kézilabda-válogatott tagjai szerint lehet alapozni a franciák elleni olimpiai nyitómérkőzésre a 31-28-as vereség ellenére.

„Büszkék lehetünk a játékosokra a vereség ellenére is. Amire készültünk, az működött az elején, utána aztán cserélt a francia kolléga, és már kevésbé hatékonyan tudunk megoldani a játékot, bizonytalanná váltunk. De nem adtuk fel egy percre sem, amikor elmentek, akkor is felzárkóztunk. Azt akartuk, hogy a meccs a végén dőljön el, és öt perccel a vége előtt még nyitott volt” – értékelte a találkozót a magyar csapat szövetségi kapitánya.

Golovin Vlagyimir szerint megvan a biztos alap, amire lehet építeni, de az elmúlt időszak komoly munkájának az eredménye. „Emelt fővel tudtunk lejönni a pályáról, ez fontos.

Bízom abban, hogy ez a teljesítmény plusz önbizalmat ad a csapatnak”

– tette hozzá.

A mienk vasárnap a brazilokkal játszanak, akik némi meglepetésre 11 góllal legyőzték a spanyolokat. A szakvezetőt is meglepte az eredmény, de azt mondta, tudása alatt teljesített a spanyol válogatott, a védekezésük átjáróház volt, a braziloknál pedig komoly kapusteljesítményt lehetett látni.

A hat gólig jutó Győri-Lukács Viktória az Infostartnak arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy egy ilyen vereség után félig üres vagy félig teli a pohár. „A francia nagyon jó csapat, és örülök annak, hogy ilyen mérkőzést tudtunk velük játszani. Ők a címvédők, hazai pályán vannak, de végig ott voltunk a sarkukban, és pici extra hiányzott csak, hogy utolérjük őket. A meccs előtt volt izgalom, hiszen sokaknak ez az első olimpiájuk, ráadásul az első meccs a hazai csapat, a címvédő ellen, de ezen gyorsan túl tudtunk lendülni, és a védekezésünkön látszódott, hogy nem feltett kézzel érkeztünk, és mindent beleadunk.”

A szélső kiemelte, tudnak tanulni ebből a meccsből, az első percekben álomszerűen működött a védekezés, azon kell dolgozni, hogy 60 percig ilyen legyen.

19 évesen első mérkőzését játszotta olimpián Simon Petra. Az irányító elismerte, nem szokott izgulni, de most benne is volt egy kis drukk a bemutatkozás miatt, de reméli, hogy ezt gyorsan letudta, és legközelebb higgadtabb fejjel tud játszani.

A meccsről azt mondta: természetesen nyerni akartak, de ettől a francia csapattól ki lehet kapni.

„Nagy lendülettel jöttek ránk, nem tudtunk visszarendeződni rendesen, látszott, hogy ez az első meccs, sok technikai hiba volt mindkét oldalon. Előfordult, hogy szétszedték a védekezésünket, támadásban nem mindig találtuk meg a helyzeteket” – nyilatkozta a játékos, hozzátéve, vasárnap 100 százalékon kell pörögni, és akkor a brazilokat le lehet győzni.