Fucsovics Nadallal kezd – de Marozsánnak még nehezebb ellenfél jutott

Infostart
2024. július 25. 12:37
Fucsovics Márton a spanyol Rafael Nadallal kezd férfi egyesben, a párizsi olimpián. Marozsán Fábián ellenfele a francia Ugo Humbert lesz, aki cseppet sem könnyebb ellenfél.

Fucsovics Márton korábban még soha nem játszott Rafael Nadallal. A spanyol az elmúlt hónapokban, részben az olimpia miatt, igyekezett visszatérni, néhány nappal ezelőtt döntőt játszott a Svéd Openen, Båstadban. ATP-tornán ez volt az első döntője 2022 óta. A világranglistán 161., Fucsovics ellenben a 83. – de ebből ne vonjunk le messzemenő következtetéseket. Ha Fucsovics nyerne, a következő fordulóban Novak Djokovics várhat rá.

Marozsán Fábiánnak a világranglistán 15., francia Ugo Humbert jutott. Eddig egyszer találkoztak, mégpedig tavaly februárban, a Davis-kupa világcsoportjában, a francia akkor 6:3, 6:3-ra nyert. Humbert néhány hete Wimbledonban pályafutása eddigi legjobb Grand Slam-eredményét érte el a negyedik fordulóba jutással, megismételte öt évvel korábbi teljesítményét.

A Fucsovics, Marozsán páros holland kettőssel kezd majd. Tallon Griekspoor egyesben 27., párosban 67. a világranglistán. Inkább párja, Wesley Koolhof a szám nagymenője, vezette már a világranglistát, sőt tavaly, a brit Neal Skupskival nyerni tudott Wimbledonban. Három éve, Tokióban, Jean-Julien Rojerrel játszott párost, nyolcadik kiemeltek voltak, de a második forduló után, pozitív covidteszt miatt, kénytelenek voltak visszalépni.

Ha a magyar kettős továbbjut, a spanyol Carlos Alcaraz és Rafael Nadal alkotta duóval találkozhat.