Hosszú Katinka: London után majdnem abbahagytam

Infostart
2016. augusztus 21. 13:26
Hosszú Katinka egyike azon kevés versenyzőnek, aki három aranyérmet szereztek egyéni versenyeken a riói olimpián. Az olimpiai bajnok magyar úszónő ennek apropóján beszélt a CNN-nek a sikereiről.

„Többször is nagyon közel voltam ahhoz, hogy a dobogón álljak Londonban. Az olimpia után nem voltam biztos abban, hogy folytatom az úszókarrieremet” - vallotta be az úszónő.

A CNN riportere megjegyzi, hogy Hosszú Katinka sikere nagyrészt az intenzív edzőprogramjának és az alteregójának köszönhető.

„Amikor a rajtkövön állok, az Iron Lady látható. Hosszú Katinka a hotelben vagy otthon marad a személyes ügyeivel, de az Iron Lady nem ismer kifogást, és harcol, hogy a legjobbat hozza ki magából” - fogalmazott a sportoló.

Megjegyzik: a sikerei jelentős részét edzőjének és férjének, Shane Tusupnak köszönheti, aki az úszónő legnagyobb rajongója.

„Nem lennék most itt Rióban, ha ő nincs mellettem London után” - vallotta be Hosszú Katinka. 

„Őrület, hogy most itt beszélgetek, miután négy érmet nyertem – ebből három arany – azok után, hogy azon gondolkodtam, abbahagyom a versenyzést. Elképesztő ezt megosztani valakivel, akit nagyon szeretek. Ez nagyon különleges a számunkra” - mondta az Hosszú Katinka.

Az olimpiai bajnok úszónő azt is elmesélte a CNN riporterének, hogy az első edzője, a nagypapája fedezte fel először, hogy milyen kivételesen jó a vízfekvése, és ő már akkor azt mondta, hogy belőle egyszer olimpiai bajnok lesz.

„A nagypapám a tévé előtt szurkolt végig nekem, és nagyon jó érzés lehetett a számára, hogy ilyen hosszú idő után végre sikerült elérnem ezt” - mondta a háromszoros olimpiai bajnok úszó.