Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Lionel Messi az ausztrálok ellen már a meccs elején ünnepel

Infostart
2022. december 3. 11:39
Az argentin válogatott mai világbajnoki nyolcaddöntője különleges lesz Lionel Messi számára. Az Albiceleste szupersztárja – klubjai első csapatában és az argentin A-válogatottban játszott mérkőzéseit tekintve – ezredik meccsét játssza.

Lionel Messi a mexikói Antonio Carbajal, Rafael Marquez és Andrés Guardado, a német Lothar Matthäus és a portugál Cristiano Ronaldo mellett egyike annak a hat játékosnak, akik öt világbajnokságon pályára léptek.

Egyike annak az öt játékosnak, aki legalább négy világbajnokságon szerzett gólt, a brazil Pelé, a német Uwe Seeler és Miroslav Klose, valamint a portugál Cristiano Ronaldo tartozik még ide. (Ronaldo az egyedüli, aki öt vb-n szerzett gólt.)

Messinél több vb-meccsen csak a német Lothar Matthäus (25) és Miroslav Klose (24) szerepelt, valamint az olasz Paolo Maldini (23), akit Messi ma este utolér.

Nyolc világbajnoki gólt szerzett. Minden eddigi gól a csoportmeccseken született. Az egyenes kieséses szakaszokban eddig 23 lövéssel próbálkozott, gól nélkül.

Eddig 14 vb-gólban volt részes (8 gól, 6 gólpassz). Ennél többet a mostani vb mezőnyéből egyedül a német Thomas Müller (10 gól, 6 gólpassz) számlál.

Eddig 58 gólhelyzetet teremtett a világbajnokságokon, ez világcsúcs. A német Mesut Özil a következő a sorban, 48-cal.

A mérkőzés este 8 órakor kezdődik.