Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Szivárványosnak nézték egy brazil zászlóját Katarban, még a telefonját is elvették – videó

Infostart
2022. november 23. 08:23
Victor Pereira Pernambuco állam zászlóját vitte magával Katarba, telefonjával pedig azt rögzítette, ahogyan egy helyi férfi reagált annak látványára.

Az újságíró szerint mindenki azt hitte, hogy a nála levő lobogó az LMBTQ-emberek szimbóluma, a szivárványos zászló - miközben a valóságban volt benne szivárvány, ugyanakkor Pernambuco állam hivatalos lobogójáról van szó - írja a Sky News.

Pereira szerint egy tradicionális fehér ruhát viselő férfi figyelt fel először a nála levő zászlóra, amikor ő már épp elhagyta a stadiont Szaúd-Arábia az argentin válogatott fölött aratott meglepetésgyőzelme után. Katar bünteti a homoszexualitást, ugyanakkor a vb kapcsán azt kommunikálták, mindenkit üdvözölnek országukban.

"Ez a fehér ruhás fickó megragadta a zászlót, a földre dobta, és elkezdte taposni.

Elővettem a telefonomat, hogy videóra vegyem, de ő kikapta a kezemből, és azt mondta, csak akkor adja vissza, ha törlöm a videót.

Ekkor megérkezett egy rendőr, és megpróbált közbelépni. Elvette a telefont a másik fickótól, és felszólított, hogy töröljem a videót" - emlékszik vissza Pereira. Ő engedelmeskedett is annak érdekében, hogy visszakapja készülékét, majd a történetet a Twitteren osztotta meg a világgal.

A vb szervezője és a katari kormányhivatal sem reagáltak eddig a történtekre, megtette ezt ugyanakkor Pernambuco kormányzója, Paulo Camara, aki szolidaritásának adott hangot.

Hétfőn egy amerikai újságírót nem akartak beengedni egy stadionba szivárványos pólója miatt, Wales női rajongóitól pedig elkobozták szivárványos sapkáikat.