Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Döntöttek az argentin kapitányról

Infostart
2018. július 15. 11:14
Argentin sajtóhírek szerint az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) meneszti posztjáról Jorge Sampaoli szövetségi kapitányt.

Az nso.hu azt írja az argentin sajtó alapján, hogy a felek megegyeztek az elválásról, amit hivatalosan hétfőn vagy kedden jelenthetnek be. A tréner kétmillió dollár (558 millió forint) kompenzációs díjat kap a szövetségtől. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Sampaoli irányítja-e az argentin U20-as válogatottat a július 28-tól augusztus 7-ig tartó COTIF L'Alcúdia nevű tornán, Valenciában.

Az 58 éves szakember 2017 májusában vette át a felnőttválogatott irányítását, amelyet kijuttatott a világbajnokságra, ám Oroszországban a nyolcaddöntőben búcsúzott csapatával, miután 4-3-ra kikapott a franciáktól. Munkáját sokan bírálták, és a hírek szerint a játékosokkal is megromlott a kapcsolata, nem bíztak benne.

Sampaoli 15 meccsen irányította az argentin válogatottat, hétszer győzött vele a csapat négy döntetlen és négy vereség mellett.

Az utódok között Marcelo Gallardo, Matías Almeyda, Ricardo Gareca, Mauricio Pochettino és Diego Simeone nevét emlegetik.