Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

Egymás elleni döntetlennel jutott tovább Anglia és Szlovénia

Infostart
2024. június 25. 22:57
Az angol válogatott gól nélküli döntetlent játszott Szlovénia csapatával kedden a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Kölnben, ezzel mindkét csapat továbbjutott a nyolcaddöntőbe, a magyar válogatott legjobb 16 közé kerülése pedig a szerdai játéknapon dől el.

A mérkőzés első negyedórája puhatolózással telt, a szlovénok ugyanakkor valamivel lelkesebbnek tűntek, míg az angolok kissé dekoncentráltnak látszottak. A 20. percben aztán Saka közelről passzolhatott a kapuba, de a találatot les miatt érvénytelenítették. A folytatásban Anglia próbált nyomást helyezni a riválisra, de nem tudta hatékonyan átjátszani a betömörülő szlovén együttest.

Fordulás után megpróbált nagyobb tempóra kapcsolni a szigetországi csapat, amely egyre többször és egyre hosszabb időszakokra szorította kapuja elé az ellenfelet. Szlovénia az ereje túlnyomó többségét a védekezésre helyezte, és úgy tűnt, megpróbálja megőrizni a gól nélküli döntetlent. Végül az egyre fokozódó angol rohamok egyike sem ért célt, a szlovénok pedig az egy pont megszerzésével történetük során először jutottak tovább egy nagy torna csoportköréből.