Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Keményen megbüntette a Fradit az UEFA

Infostart
2024. október 17. 20:41
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága csaknem 24 millió forintos pénzbüntetést szabott ki a Ferencvárosra az Anderlecht vendégeként játszott szeptemberi Európa-liga-mérkőzésen történtek miatt.

A zöld-fehér klub szurkolóinak nem megfelelő magatartása miatt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága megbüntette a Ferencvárost. Az európai szövetség indoklása szerint az Anderlecht elleni idegenbeli Európa-liga-mérkőzésen tárgyakat dobáltak a pályára a vendégszektorból, illetve pirotechnikai eszközöket használtak és a stadionon belül is károkat okoztak a ferencvárosi drukkerek.

A Rangadó összegzése szerint a helytelen magatartás miatt 9 ezer euróra (3,6 millió forint), míg a károkozás miatt 10,5 ezer euróra (4,2 millió forint) büntették az FTC-t. A magyar klubnak 30 napon belül fel kell vennie a kapcsolatot a belga csapat képviselőivel, és rendeznie kell négy megrongált szék, valamint egy vécé pótlását.

A pirotechnikai eszközök használata miatt 40 ezer eurót kell fizetnie a Ferencvárosnak, továbbá egy idegenbeli mérkőzésről kitiltották az FTC-szurkolókat, de ez utóbbi döntést két évre felfüggesztették.

A Ferencváros 2–1-re kikapott az Anderlecht vendégeként az Európa-liga csoportkörének nyitófordulójában, majd a második körben a Groupama Arénában is 2–1-es vereséget szenvedett a Tottenham csapatától. A magyar bajnoki címvédő október 24-én, otthon a francia Nice ellen játssza következő meccsét a második számú európai kupasorozatban.