Nyitókép: Rost-9D/Getty Images

A Győr jó és a Fehérvár rossz sorozata is folytatódott

Infostart / MTI
2024. október 5. 16:43
A Győr otthon 3–1-re nyert a Fehérvár ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

Aktívan kezdett a Győr, amely kimaradt nagy helyzet után, szögletet követően egy fejessel még az első tíz perc letelte előtt megszerezte a vezetést. Sőt, a 12. percben újabb gólt ért el a hazai csapat, Gavric lépett ki és lőtt a bal kapufa érintésével a vendég kapuba. Elsőre lest jelzett a bíró, de a VAR-elemzés során kiderült, hogy érvényes a gól. Sok győri helyzet alakult ki az első negyedórában, azután viszont valamelyest magára talált a nagyon határozatlanul kezdő Fehérvár. A szépítés Szabó Bálint tizenegyesével jött össze, melyet videós elemzés után ítélt meg a játékvezető, mert egy beadásnál a tisztázni igyekvő Bitri oldalba rúgta Stefanellit. Élénk maradt az iram az első félidő további részében is.

A szünet után is nagy volt a küzdelem, de kevesebb helyzet alakult ki, mint az első játékrészben. A Fehérvár próbált irányítani, nem tudott azonban komoly gondot okozni a győrieknek. A hajrában a vendégszurkolók kemény magja a hazai kapu mögött komoly petárdázásba kezdett. A végén a hazaiak egy gyors, pontos passzokkal végigvitt támadást eredményesen fejeztek be, ezzel bebiztosították a győzelmüket. Így a Győr jó és a Fehérvár rossz sorozata is folytatódott.

A hazaiak a második győzelmüket aratták, és négy mérkőzés óta veretlenek, míg a vendégek egymás után a harmadik bajnoki összecsapásukat veszítették el.