Nyitókép: Ulrik Pedersen/NurPhoto via Getty Images

Szoboszlai csapata győzött, Gulácsié és Willi Orbáné kikapott a BL-ben, miként a Real Madrid is

Infostart
2024. október 2. 18:45
Meglepő eredményeket (is) hozott a labdarúgó Bajnokok ligája szerdai játéknapja. Végeredmények: Girona–Feyenoord 2-3, Sahtar–Atalanta 0-3, Liverpool–Bologna 2-0, Sturm Graz–Club Brugge 0-1, Aston Villa–Bayern 1-0, Benfica–Atlético Madrid 4-0, Dinamo Zagreb–Monaco 2-2, Lille–Real Madrid 1-0, RB Leipzig–Juventus 2-3.

(A mérkőzésekről frissülő hírfolyamban számoltunk be, ezt a cikk második felében visszaolvashatják.)

A Liverpool Szoboszlai Dominik gólpasszának is köszönhetően 2-0-ra legyőzte szerdán a vendég Bolognát a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójában. Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig otthon kapott ki 3-2-re a meccset emberhátrányban záró Juventustól.

A magyar válogatott csapatkapitánya kezdőként lépett pályára a Liverpoolban, amely nem sok esélyt adott a BL-újonc olasz riválisnak: a világbajnok Alexis Mac Allister a 11. percben szerezte meg a vezetést az angol együttesnek, majd a 75. percben Mohamed Szalah váltotta gólra Szoboszlai passzát. A magyar középpályást a 86. percben cserélték le.

A Gulácsival és Orbánnal felálló Leipzig kétszer is vezetett a Juventus ellen, mégsem tudta megnyerni az összecsapást. Hazai oldalon Benjamin Sesko, a vendégeknél pedig Dusan Vlahovic duplázott, a nyerő ember viszont a portugál Francisco Conceicao volt, aki a 82. percben szerezte meg a győzelmet jelentő gólt a kapus Di Gregorio kiállítása után az 59. perctől emberhátrányban futballozó torinói csapatnak.

Több meglepetéseredmény is született a szerdai napon: az első körben 9-2-re diadalmaskodó Bayern München ezúttal 1-0-s vereséget szenvedett az Aston Villa vendégeként, a címvédő Real Madrid pedig ugyanennyire maradt alul a francia Lille otthonában. Nem sikerült pontot szereznie az Atlético Madridnak sem Lisszabonban, sőt, Diego Simeone vezetőedző tanítványai nagy pofonba szaladtak bele, a Benfica ugyanis 4-0-ra verte a spanyol fővárosi együttest.

Komoly izgalmakat hozott a Dinamo Zagreb és a Monaco horvátországi találkozója, a franciák ugyanis kétgólos hátrányt dolgoztak le az utolsó 16 percben és döntetlenre mentették a meccset.

A frissülő tudósítás szövege

GIRONA–FEYENOORD 0-0: A spanyol bajnokság előző idényének meglepetéscsapata története során először játszik otthon BL-mérkőzést.

SAHTAR–ATALANTA 0-0: Az ukránok Gelsenkirchenben fogadják a bergamói csapatot.

GIRONA–FEYENOORD 1-0: David López kihasználta a védelem hibáját, az elé pattanó labdát közelről belőtte.

David Lopez gólja. (Fotó: Pedro Salado/Getty Images)

SAHTAR–ATALANTA 0-1: Az olaszok előnybe kerültek, albán balhátvédjük, Djimsiti lőtte a gólt. Lookman beadása után a melléről a lába elé eső labdát a kapuba küldte.

GIRONA–FEYENOORD 1-1: Öngóllal kiegyenlített a Feyenoord, a jobbösszekötő helyéről beívelt labda Herrera melléről a saját kapujába pattant. A spanyolok a BL-történetük első két gólját öngólból kapták.

GIRONA–FEYENOORD 1-2: Már vezetnek a hollandok, Milambo szerzett gólt.

GIRONA–FEYENOORD 1-2: Gazzaniga, a spanyolok kapusa kivédte Ueda tizenegyesét.

SAHTAR–ATALANTA 0-2: A nigériai Lookman gólt is szerzett, 14 méteről lőtt a kapuba.

SAHTAR–ATALANTA 0-3: Újabb könnyű gólt szerzett az Atalanta, Zappacosta balról beemelt labdáját a túloldali kapufa közeléből Bellanova a hálóba fejelte.

GIRONA–FEYENOORD 1-2: A hollandok kapujába került a labda, de a VAR elvette a gólt.

GIRONA–FEYENOORD 1-2: A Girona is kihagyott egy büntetőt! A korábbi MTK-játékos, Bojan miovszki hagyta ki a nagy esélyt az egyenlítésre.

GIRONA–FEYENOORD 2-2: Donny van de Beek egyenlített, egy holland a hollandok ellen.

GIRONA–FEYENOORD 2-3: Még egy öngól a Gironától…Krejciről került a labda saját kapujába.

GIRONA–FEYENOORD 2-3: Végeredmény.

SAHTAR–ATALANTA 0-3: Végeredmény.

RB LEIPZIG–JUVENTUS 0-0: Gulácsi Péter és Willi Orbán is ott van a lipcseiek kezdő tizenegyében.

LIVERPOOL FC–BOLOGNA 0-0: Az angol csapat a legerősebb tizenegyével kezd, Núnez a középcsatár, Jota és Gakpo a padon. Szoboszlai Dominik a kezdőben.

LIVERPOOL FC–BOLOGNA 1-0: Vezetnek a Vörösök, Szoboszlai labdát szerzett, Mac Allisterhez játszott, ő – Núnez játékba vonásával – Szalahhoz továbbított, az egyiptomi szupersztár pedig tökéletesen szolgálta ki Alexis MacAllistert.

SL BENFICA–ATLÉTICO MADRID 1-0: Továbbra is jó formában vannak a Benfica törökjei, Kerim Aktürkoğlu vezetést szerzett.

STURM GRAZ–CLUB BRUGGE 0-1: Colisz góljával vezetnek a belgák, az osztrákoknak nagyon nem megy a BL-ben.

RB LEIPZIG–JUVENTUS 1-0: Félóra elteltével szép góllal szerzett vezetést a német csapat, Openda beemelte a labdát Seskónak, aki szép átvétel után kegyetlenül nagy gólt rúgott, a labda a lécről pattant a kapuba.

LILLE OSC–REAL MADRID 1-0: Camavinga kezezése miatt tizenegyeshez jutottak a franciák, a kanadai Jonathan David belőtte.

DINAMO ZAGREB–AS MONACO 1-0: A horvátok az első félidő hosszabbításában előnybe kerültek.

RB LEIPZIG–JUVENTUS 1-1: Kiegyenlített Dusan Vlahovics, a balról belőtt labdánál megelőzte Willi Orbánt, s Gulácsi Péter kapujába pörgette a labdát.

SL BENFICA–ATLÉTICO MADRID 2-0: Ángel Di María büntetőből növelte az előnyt.

RB LEIPZIG–JUVENTUS 1-1: Michele de Gregorio a Juventus kapusa piros lapot kapott, mert a tizenhatoson kívül kézzel ért a labdához.

RB LEIPZIG–JUVENTUS 2-1: Sesko tizenegyesgóljával újra előnybe került az RBL.

RB LEIPZIG–JUVENTUS 2-2: Csak három percig vezettek a németek, Vléahovics szép lövéssel kiegyenlített.

LIVERPOOL FC–BOLOGNA FC 2-0: Szoboszlai Dominik labdájából Mo Szalah gólt lőtt. Immár ő a BL-történelem legjobb afrikai gólszerzője.

SL BENFICA–ATLÉTICA 3-0: Bah góljával már meglepően nagy a különbség.

ASTON VILLA–BAYERN MÜNCHEN 1-0: Durán, Durán… Vezetnek az angolok a kolumbiai Jhon Dhurán góljával.

RB LEIPZIG–JUVENTUS 2-3: Tíz emberrel fordított a Juve, a csereként beállt portugál Francisco Conceicao a gólszerző.

SL BENFICA–ATLÉTICA 4-0: Kökçü is szerzett gól a Benfica török játékosai közül.

DINAMO ZAGREB–AS MONACO 2-1: Baturina góljára Salisu válaszolt, de még vezet a Dinamo.

DINAMO ZAGREB–AS MONACO 2-2: Zakaria büntetőből kiegyenlített.

Végeredmények: Liverpool–Bologna 2-0, Sturm Graz–Club Brugge 0-1, Aston Villa–Bayern 1-0, Benfica–Atlético Madrid 4-0, Dinamo Zagreb–Monaco 2-2, Lille–Real Madrid 1-0, RB Leipzig–Juventus 2-3.