Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Nem minden szurkoló örül a Galatasaraynál Sallai Roland érkezésének

Infostart
2024. szeptember 14. 18:08
A rajongói oldalon sokallják a magyar játékosért kiadott pénzt.

Bár a török Galatasaray és Sallai Roland is eléggé boldognak tűnik, hogy a magyar focista ott folytatja pályafutását – fizettek is érte 6 millió eurót a Freiburgnak –, a rajongók szívét ennyivel nem lehet elnyerni. A klub közösségi oldalán bejelentett transzfer régóta nem látott elégedetlenséget váltott ki a török szurkolókból, akik egyáltalán nem értik, mit keres Sallai a csapatukban - írja az Index.

A magyar válogatott focistáért 6 millió eurót fizetett a török klub, és azt is közzétették, hogy Sallai szezononként 2,5 millió eurós fizetést (csaknem 1 milliárd forint) kap majd nettóban.

Az Instagramon a Galatasaray hivatalos oldalán közzétett, Sallai átigazolását bejelentő poszt olyan gyűlöletcunamit kapott, amit régóta nem látott a futballvilág. A klub rajongói szerint már az is eléggé beszédes, hogy az égvilágon senki nem várta Sallai repülőgépének landolását a reptéren, ahogy egyikük írta: „íme a játékos, akivel senki sem akar találkozni”. Mások azon vannak kiakadva, hogy „egy 350 ezer eurós játékosnak miért fizetnek 2,5 millió eurót szezononként”.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Galatasaray (@galatasaray) által megosztott bejegyzés

Tesó, megnéztem a statisztikát, a srácnak nincsen több, mint 4–5 gólpassza egy szezonban 2023–2024-ben, 27 meccsen 3 gólt lőtt. […] Már megint kárba veszett a pénz, az Isten szerelmére – írja egy felháborodott fan. Többen kapásból a klub menedzsmentjének lemondását követelték – volt, aki egyenesen a kormányét – egy ilyen átigazolás után, és az a véleményük, hogy Sallait csak azért vették meg, hogy „befogják a rajongók száját”.

Akadt, aki egy kicsit humorosabbra vette felháborodását, és azt írta, hogy „a Rolandot a Ronaldóval nem kéne összekeverni”, megint más lájkok százát gyűjtötte azzal a felszólítással, hogy „lájkold ezt a posztot, ha van 100 milliós csatárod”. Ezzel feltehetően a Napolitól kölcsönbe érkező Victor Osimhennel akarták nyugtatni magukat, hogy majd ő kompenzálja Sallai hiányosságait.

Vannak olyanok is, akik bíznak a magyar focistában, és szerintük jó igazolást csinált vele a Galatasaray. Volt, aki úgy vélte, hogy „előbb építene a Holdig létrát a klub vezetése, minthogy középpályást vásároljon, és láss csodát, mégis megtették”. Többen pedig arra hívták fel a fanyalgók figyelmét, hogy nem Sallai az első, akit szinte utálattal fogadnak az elején, de ezekről a játékosokról sorra kiderül, hogy remek vételek voltak.