Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Marco Rossi elárulta, mikor távozik a magyar válogatott éléről

Infostart
2024. szeptember 13. 16:34
A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint félreértették a mondatait, amikor sokan azt gondolták, a lemondáson gondolkodik.

Először a nyári Európa-bajnokság után tett olyan nyilatkozatot Marco Rossi, amiből arra lehetett következtetni, hogy gondolkodik a lemondáson a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. Aztán a múlt szombati, németek elleni 5-0-s vereség után újra téma lett a távozása, miután azt mondta, ha a bosnyákok ellen nem lesz megfelelő reakció, mindenkinek el kell tűnnie a színről.

Végül gól nélküli döntetlen született a Puskás Arénában, a kapitány pedig a molcsapat.hu-n megjelent interjúban tisztázta, hogy nem áll szándékában távozni a válogatott éléről.

"Olvastam, hallottam én is mindenféle híreket, ezért szeretném leszögezni: nem vagyok az a fajta, aki egy nehéz helyzetben magára hagyja a csapatát. Jobbá akarom tenni a magyar válogatottat, mert egy nagyszerű utazáson vagyunk, és még nem értük el a plafont. Sok nagy siker vár még erre a csapatra, ebben biztos vagyok. Másrészt élő szerződésem van, és amíg a munkaadóm nem mondja fel, én ezt tiszteletben kívánom tartani" – mondta Marco Rossi.

A válogatott olasz szakvezetőjének jelenlegi szerződése 2025. december 31-ig szól, a 2026-os világbajnokság selejtezőinek végéig, tehát, ha az MLSZ nem kezdeményezi a távozását, a hatvanéves edző addig biztosan marad a válogatott kispadján.

Mrco Rossi szerint a távozásáról szóló híresztelések félreértésen alapultak. "Az Eb-kiesés, főleg a módja nagyon megviselt, de amikor azt mondtam, át kell gondolnom a dolgokat, nem a kapitányi posztra céloztam. A csapatunk játékát, a korlátainkat, illetve azok áttörésének lehetőségét kellett fontolóra vennem, és ezt is tettem. Nem mentem el akkor sem, amikor Angliából kerestek, és akkor sem, amikor egy vagyont ajánlottak más országból. Szeretem ezt a feladatot, és ha azt is mondtam, hogy nem élveztem az Eb egy percét sem, még mindig azt érzem, hogy nem értünk a csúcsra” – közölte a szakember.