Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Pintér Attila 18 év után visszatért Angyalföldre

Infostart / MTI
2024. szeptember 5. 21:23
Nem ígért semmit az 58 éves szakvezető.

Pintér Attilát nevezte ki vezetőedzőnek a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas FC.

Az angyalföldi klub csütörtök este jelentette be, hogy az 58 éves, kétszeres magyar bajnok, kétszeres kupagyőztes és kétszeres szuperkupa-győztes tréner veszi át a kispadot.

Elődjével, a februárban kinevezett Gera Zoltánnal két hete közös megegyezéssel bontott szerződést a Vasas, azóta megbízott vezetőedző László András irányította az együttest.

Pintér a Ferencvárossal és a Győrrel NB I-es bajnoki címet, valamint szuperkupát nyert, míg a zöld-fehérekkel és a Sopronnal elhódította a Magyar Kupát, emellett az élvonalba jutott a Mezőkövesddel és a Puskás Akadémiával is - idézte fel a klub honlapja. Korábban, a 2005/06-os idényben dolgozott már a Vasasnál, így 18 év után ül le újra a klub kispadjára. 2013 decemberétől közel egy esztendőn keresztül a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt. Legutóbb 2022-ben, az akkor még a Merkantil Bank Ligában szereplő III. Kerületi TVE vezetőedzőjeként tevékenykedett, 2013 júniusában "Az Év edzője" kitüntetésben részesült a RangAdó díjátadó gálán - elevenítette fel a weboldal.

"Nem szeretnék sablonokat puffogatni, tisztában vagyok a feladatokkal és a célokkal. Azon leszek, hogy kihozzam a maximumot a játékosokból, valamint hogy a velem és a csapattal szemben állított elvárásoknak maximálisan megfeleljünk együtt, közösen" - szögezte le Pintér, aki ehhez kérte a szurkolók támogatását.