Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gulácsi Péter nem akar feltétlenül minden mérkőzésen a kapuban állni

Infostart / MTI
2024. augusztus 28. 15:28
A magyar kapus jó ötletnek tartaná, ha klubja, az RB Leipzing váltva léptetné pályára kapusait a Bundesligában.

"Mindenki mindig játszani akar, de észre kell venni, hogy a kapusok számára sem csökken a terhelés" - nyilatkozta a válogatott hálóőr a Sportbild magazinnak. "Több Bajnokok Ligája-meccs van, a válogatottal ott van a Nemzetek Ligája, és szerintem pár éven belül teljesen normális lesz, hogy a kapusok is váltogatják egymást."

A 34 éves játékos kiemelte, hogy a bajnok Bayer Leverkusennél már bevált ez a gyakorlat.

"Valami hasonlót várok nálunk is. Ennyi mérkőzésnél lenne értelme a rotációnak" - közölte Gulácsi, akit a szezon előtt Marco Rose vezetőedző az első számú kapusnak jelölt ki, ugyanakkor hozzátette, az újonc, 22 éves belga Maarten Vandevoordt is várhatóan szerepet kap.

Az előző idényben a magyar kapus térdszalagszakadása miatt sokáig harcképtelen volt, a távollétében Janis Blaswich helyettesítette őt, méghozzá olyan jól, hogy meghívást kapott Julian Nagelsmann szövetségi kapitánytól a német válogatottba.

"Büszke vagyok rá, hogy visszaküzdöttem magam a legmagasabb szintre. Harcolnom kellett és türelmesnek kellett lennem"

- idézte fel Gulácsi, aki szombaton végigjátszotta a VfL Bochum ellen 1-0-ra megnyert szezonrajtot. A Leipzig másik magyar játékosát, Willi Orbánt a 85. percben utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt kiállították, és két mérkőzésre eltiltották.

A Leipzig a Bundesliga 2. fordulójának szombati rangadóján a címvédő Leverkusenhez látogat.