Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

A váratlan betegséghullám miatt kihagy egy tornát a Veszprém

Infostart / MTI
2024. augusztus 27. 11:16
Mégsem vesz részt a boszniai Dobojban sorra kerülő, szerdán kezdődő nemzetközi felkészülési tornán a Veszprém HC férfi kézilabdacsapata.

A bakonyiak a Hallében megrendezett So-Tech Kupán két német csapat, a Füchse Berlin és a THW Kiel legyőzésével az élen végeztek, szombaton azonban nem várt nehézségekkel szembesültek. Öt játékosuknál és három stábtagjuknál is ételmérgezésre vagy vírusos fertőzésre utaló tünetek jelentkeztek, többen kórházba kerültek és infúziót kaptak.

A klub honlapjának keddi beszámolója szerint a megbetegedések oka még mindig nem tisztázott, sőt azóta is gyarapodtak az esetszámok, ráadásul a csapat egynapos késéssel érkezett haza a hannoveri repülőtérről. "Ezen tényezőket figyelembe véve a klub vezetése úgy döntött, hogy nem kockáztatja a játékosok egészségi állapotát és lemondja a doboji felkészülési tornát" - áll a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapat honlapján.

A hét hátralévő részére a teljes keret pihenőt kapott, csak orvosi vizsgálatok várnak a játékosokra, hogy feltárják a probléma okát és megfelelő kezelést biztosítsanak számukra.

A doboji torna nyitómérkőzését szerda este a MOL Tatabánya KC és a horvát bajnok PPD Zagreb játssza.