Nyitókép: Facebook/Ferencvárosi Torna Club

Európa-liga: utolsó akadálya előtt a Ferencváros

Infostart / MTI
2024. augusztus 21. 11:10
Csütörtökön a magyar bajnok Ferencváros a bosnyák Borac Banja Luka együttesét fogadja a labdarúgó Európa-liga selejtező negyedik, utolsó fordulójának első felvonásán.

A párharc győztese a második számú nemzetközi sorozat főtábláján indulhat, míg a vesztes a Konferencia-ligába kerül át.

A Ferencváros sorozatban a hatodik szezonjában lesz érdekelt egy európai kupasorozat őszi küzdelmei során, a zöld-fehérek szériája a 2019/20-as szezonban kezdődött, a csapat azóta egyszer a Bajnokok Ligájában, háromszor az Európa-ligában, a legutóbbi idényben pedig a Konferencia-ligában bizonyíthatott.

A Ferencváros remek formában várja a bosnyákok elleni párharcot, ugyanis a múlt hétvégén sorozatban a 17. alkalommal is legyőzte az ősi rivális Újpestet, így az OTP Bank Ligában százszázalékos mérleggel, kapott gól nélkül áll.

Az FTC-ben ráadásul 55 nap után újra tétmérkőzésen lépett pályára Varga Barnabás, az előző két élvonalbeli idény gólkirálya,

aki még a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen szenvedett arccsonttörést. A támadó most bekerült Pascal Jansen vezetőedző El-keretébe is.

A két csapat története során először találkozik egymással, a Ferencváros fennállása során harmadszor kerül szembe bosnyák riválissal a nemzetközi kupaporondon, legutóbb 2015 nyarán az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában a Zeljeznicar kettős győzelemmel búcsúztatta a zöld-fehéreket.

A Groupama Arénában csütörtökön 21 órakor kezdődő találkozó játékvezetője a skót Nicholas Walsh lesz, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.