Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Marozsán Fábián kockáztatott, és bejött

Infostart
2024. augusztus 16. 13:11
Újabb top tízes skalpot gyűjtött be Marozsán Fábián, aki magyar idő szerint csütörtök este legyőzte a cincinnati ATP 1000-es tornán a bolgár Grigor Dimitrovot, és ezzel visszavágott a Roland Garroson elszenvedett vereségért.

„Amikor egy teniszező győz, akkor minden jó, ha meg nem, akkor mindenhol a rosszat látja – úgyhogy természetesen most örülök. Ettől függetlenül szeretem reálisan látni a dolgokat, és úgy érzem, a meccs elején nem játszottam igazán jól. Bíztam azért abban, hogy valahogy meglesz a győzelem, hiszen szoros volt a mérkőzés, fej-fej mellett haladtunk, és Dimitrov sem volt igazán éles” – mondta a mérkőzés után Marozsán Fábián.

Hozzátette: akkor érzett először megingást a bolgáron, amikor a második szettben elveszítette az adogatását 3:2-nél. „Négy–kettőről azonban visszazárkózott négy–négyre, én pedig átgondoltam, miért is ütök tulajdonképpen lassan? Ha így is hibázok, akkor akár üthetem is a labdát teljes erőből – onnantól kezdve így álltam hozzá. Ezzel átlendültem a nehézségen, többet kockáztattam, ami ezúttal bejött, és kiküzdöttem magamnak a második játszmát. Ez is sokat segített, hogy pozitívabban álljak a mérkőzéshez, hiszen a Roland Garroson vívott meccsünkhöz képest egy szettet már megnyertem” – fogalmazott a 24 éves magyar játékos.

Arra is kitért, minimálisan segítette az is, hogy nem jöttek igazán Dimitrov első szervái, a döntő játszmában pedig abból tudott igazán önbizalmat meríteni, hogy elvette az adogatását. „Akkor volt erre igazán szükségem, amikor 5:2-re vezettem, hiszen a montreáli mérkőzésemet elveszítettem innen. Ilyenkor azért akarva, akaratlan bevillan, hogy ez már megint ugyanaz a helyzet. Végül csúnyán, szenvedve, gondolkozás nélkül játszva, de meg tudtam nyerni a mérkőzést, ami nagyon küzdős volt, leginkább talán önmagunkkal küzdöttünk mindketten” – fejtette ki Marozsán Fábián.

Elmondta, bár a jelenleg vele együtt Cincinnatiben tartózkodó utazóedzőjének, Hajdusik Romannak más a stílusa, mint vezetőedzőjének, Balázs Györgynek, ezt cseppet sem bánja. „Jól kiegészítik egymást – míg Gyuri sokat coachingol, látványosabban együtt él a mérkőzéssel, addig Romi inkább elemez, elmondja a mérkőzés előtt, mit, hogyan kellene szerinte csinálnom. A pályán hagyja, magam oldjam meg a helyzeteket, de ha kérdezek, kinézek reagál. Ő inkább megfigyeli, mit, hogyan oldok meg téthelyzetben, és az a legfőbb tanácsa, hogy próbáljam feltalálni magam a pályán, hiszen ez egy egyéni sport, tudnom kell nekem is döntéseket hozni. Az ő felfogása, és Gyuri stílusa másképp segít, másképp fejleszt” – magyarázta a világranglista-50. játékos.

Marozsán Fábián magyar idő szerint péntek este játssza következő mérkőzését a világranglista 14. amerikai Ben Shelton ellen.