Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Infostart
2024. július 23. 20:00
A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A zöld-fehérek az alábbi kezdő tizeneggyel kezdenek: Dibusz – Makreckis, I. Cissé, R. Gustavo, Ramírez – Rommens, Maiga, Zachariassen – A. Traoré, Pesics, Marquinhos. Ketten, Raúl Gustavo és Rommens érkeztek a klubhoz a nyári átigazolási időszakban.

A TNS összeállítása: Roberts – D. Davies, Bodenham, Pask, Daniels – Redmond, Smith, Clark – J. Williams, Young, Brobbell.

Az első öt perc nagy rohanással telt, a Ferencváros szorongatja ellenfelét, egyelőre helyzet nélkül.

A 15. percben Adama Traoré magasra felugorva, a hosszú sarokba ívelte fejjel Marquinhos beadása után a labdát, 1-0.

A 21. percben Raul Gustavo felívelt labdáját Zachariassen vállal továbbtette, Pesics megharcolt a labdáért, majd a kapunak háttal állva lekészítette Traorénak, aki laposan a hálóba lőtt, 2-0.

A 23. percben Zachariassen indította az akciót, Marquinhoshoz játszott, aki hajszálpontosan tette vissza a labdát a tizenhatoson belülre érő norvég játékos elé, ő pedig a bal alsó sarokba lőtt, 3-0.

Több mint 16 ezren látják a Groupama Arénában a mérkőzést. Ivószünetet tartottak, még mindig nagyon meleg van.

Jó néhány percet átaludt a Ferencváros, a 45. percben Williams ballal nagyon látványos lövéssel kísérletezett, a lécet találta telibe.

José Marcos Marquinhos (k), a Ferencvárosi TC játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott első Ferencvárosi TC - The New Saints mérkőzésen a Groupama Arénában. MTI/Szigetváry Zsolt

Vége az első félidőnek, megnyugtató az előny.

Cserék nélkül folytatódik a mérkőzés, maradnak a kezdő tizenegyek.

Rommens szöglete után Traoré belekapott a labdába, amely aztán Zachariassenről jutott a kapu fölé. Helyzet volt.

Az 54. percben Ramírez beadása után Traoré nyolc méterről a hálóba fejelt, 4-0.

A 60. percben a tizenhatos vonalánál Zachariassen jól állt be Jordan Williams és a labda közé, büntetőt harcolt ki. Marquinhos állt a labda mögé, s könnyedén a hálóba emelt, 5-0.

Marquinhos látványos szólója után szépen lőtt, a kapufáról kipattanó labdát Zachariassen a kapuba küldte, de lesről.

José Marcos Marquinhos (j), a Ferencvárosi TC és Josh Daniels, a walesi The New Saints játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - The New Saints mérkőzésen a Groupama Arénában. MTI/Szigetváry Zsolt

Négyet cserélt a Fradi az utolsó negyedóra kezdetén, Marquinhos, Maiga, Pesics és Makreckis lement, Owusu, Kaly Borges, Tóth Alex és Botka állt be.

Kicsit lazán védekezik a Ferencváros, két nagy helyzete is volt a vendégeknek, Dibusz ellenben a helyén volt.

A megsérült Raúl Gustavót Knoester váltotta.

Cissé megsérült, ápolták, cserét kért, de aztán mégis vállalta a folytatást, visszaállt.

A Ferencváros 5-0-ra nyert, s gyakorlatilag az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást. Abban az esetben, ha ebből a párharcból továbblép, biztosan szerepelhet az egyik nemzetközi kupasorozat főtábláján 2024 őszén.