Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Lesz-e magyar F1-pilóta? Szijjártó Péter válaszolt

Infostart
2024. július 21. 04:43
Szombaton egy sajtótájékoztatón válaszolt az ezt firtató kérdésre.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy szombati sajtótájékoztatón a Vezess kérdésére válaszolt abban a témában, hogy van-e kormányzati projekt, amely egy új magyar F1-pilótát "termelne ki".

"Nyilvánvalóan nagy nemzeti büszkeség, de itt húsz emberről beszélünk, akik bekerülnek ebbe a száguldó cirkuszba minden évben. Autóipar és autósport szempontjából komoly tradíciókkal rendelkező nemzet vagyunk, de azt gondolom, ezt a szakembereknek kell eldönteniük, hogy össze tudunk-e rakni egy olyan programot, egy olyan infrastruktúrát és egy olyan oktatási felkészülési rendszert, ami ezt el tudja hozni" - fogalmazott.

Elmondta, nem tudja megítélni, hogy ettől mennyire van az ország, de abban biztos, hogy több kell ehhez, mint a puszta politikai akarat, "a szakembereken múlik".

A portál megjegyezte, működik hazánkban ilyen program, Hideg Ádám idén a spanyol, míg Molnár Martin a brit F4-es sorozatban nyomja a pedált. Rajtuk kívül Gáspár Benett van még térképen, ő a Zengő Motorsport reménysége.