Nyitókép: pixabay

Amputáltatta az ujjpercét, hogy részt vehessen az olimpián

Infostart / MTI
2024. július 19. 13:03
Harmadik olimpiai szerepléséért amputáltatta ujjának egy részét Matt Dawson ausztrál gyeplabdázó, aki így már biztosan ott lehet Párizsban.

A 30 éves játékos ezüstérmes volt a tokiói játékokon, a közelmúltban pedig eltört a jobb kezének gyűrűsujja, s emiatt veszélybe került a párizsi részvétele. Az orvosok választás elé állították: vagy időt hagy a gyógyulásra, vagy megválik ujja egy részétől és ebben az esetben biztosan ott lehet a csapattal a francia fővárosban.

Dawson szerint nem volt sok ideje meghozni a döntést.

„Úgy gondolom, hogy minden szükséges információt megkaptam a döntéshez, amit nemcsak a párizsi szereplés fényében, hanem a további életem és az egészségem érdekében hoztam” – mondta Dawson, aki az olimpián speciális ujjvédőben fog játszani.

Colin Batch, az ausztrálok szövetségi kapitánya elismerte, hogy Dawson bátor és elhivatott, de bevallotta, hogy ő hasonló helyzetben talán nem ezt a megoldást választotta volna.

„A legjobb lehetőség a gyógyulásra az volt, ha egyszerűen levágnak egy darabot az ujja végéből” – mondta Batch, majd hozzátette, hogy egy ilyen helyzetben az edző nem határozhat a játékosa helyett, így kizárólag Dawsonon múlt a döntés.

A gyeplabda versenyeit jövő szombattól augusztus 9-ig az Yves-du-Manoir-i Stadionban rendezik.