Nyitókép: Omar Vega/Getty Images

Menesztették a vb-házigazda szövetségi kapitányát

Infostart / MTI
2024. július 17. 10:49
A Copa America csoportkörös búcsút követően menesztették Jaime Lozanót, a 2026-os világbajnokságon társházigazda Mexikó labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitányát.

A helyi szövetség (FMF) kedden közölte, hogy bár a 45 éves szakembernek 2026-ig felajánlották a másodedzői szerepet, ezt Lozano annak ellenére sem fogadta el, hogy a vb után 2030-ig újra szövetségi kapitányként számoltak volna vele.

„Lozano arról tájékoztatott minket, hogy nem szeretné folytatni a munkát. Tiszteletben tartjuk a döntését” – áll az FMF közleményében.

Lozano egy évig irányította a mexikói válogatottat, amellyel tavaly megnyerte az Arany Kupát, a CONCACAF Nemzetek Ligájában pedig bejutott a fináléba - ott azonban a csapat kikapott az Egyesült Államoktól. Lozano tíz győzelem mellett négy döntetlent és hét vereséget könyvelhetett el a csapat élén.

Sajtóhírek szerint az a Javier Aguirre lehet Lozano utódja, aki 2002 és 2010 között irányította a mexikói nemzeti együttest. A szövetség várhatóan augusztus elején jelenti be az új szövetségi kapitányt.

A 2026-os világbajnokságnak - melyen először a sportág történetében 48 csapat vesz majd részt - Mexikó mellett az Egyesült Államok és Kanada ad otthont. A mexikóvárosi Azték Stadion lesz a helyszíne a nyitómérkőzésnek, a döntőnek pedig a New Jersey-i MetLife Stadion ad majd otthont.