Nyitókép: Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images

A Real Madrid csak a hosszabbításban vezetett az El Clásicón, de nyert!

Infostart
2024. április 21. 23:15
A Real Madrid 3-2-es győzelmével ért véget a Bernabéuban az El Clásico, ami azt jelenti, hogy a listavezető előnye 11 pontra nőtt Barcelonával szemben, hat fordulóval a zárás előtt.

Mindkét csapat BL-mérkőzést játszott a hét első felében, a Barcelona nagy csalódással zárta a magáét, miután kiesett a PSG ellen, a Real Madrid ellenben diadalt aratott, miután tizenegyespárbajban kiejtette a címvédő Manchester Cityt.

Carlo Ancelotti lecserélte a védelme nagy részét, kimaradt Dani Carvajal, Nacho és Mendy is. Hosszabb szünet után kezdett ismét együtt Luka Modric és Toni Kroos egy rangadónak mondható mérkőzésen.

A Barcelona kezdte jobban a mérkőzést, az első szögletből, Raphinha beadása után Christensen a hálóba fejelt.

Andreas Christensen így fejelte a mérkőzés első gólját. Fotó: Florencia Tan Jun/Getty Images

A Real Madrid a 18. percben egyenlített, Lucas Vázquez büntetőt harcolt ki, amit Vinícius Júnior értékesített. Ez már a hetedik gólja volt az El Clásicócon.

A folytatásban Lamine Yamal a kapura küldte a labdát, Lunyin a felvételek szerint a gólvonalon túlról ütötte ki, de a VAR nem ítélt gólt. A spanyol ligában nincs gólvonaltechnika.

Újabb fordulatot a 69. perc hozott, amikor a mérkőzés folyamán már másodszor a katalánok kerültek előnybe, Fermín López révén. Ismét gyorsan egyenlített a Madrid: Vinícius beadása után a túlsó oldalon egyedül hagyott Lucac Vázquez a kapuba lőtt.

A folytatásban Vinícius megszerezhette volna a vezetést a hazaiaknak, egyedül, bár kicsit kisodródva vihette kapura a labdát, ter Stegen jól fogta a szöget, s hárított.

A 91. percben Lucas Vázquez beadását Joselu nem érte el, de a túlsó oldalon érkező Jude Bellingham fellőtte a labdát a bal felső sarokba.

Ezzel a Real Madrid 3-2-re nyert.