Nyitókép: Alex Livesey - Danehouse/Getty Images)

Az Arsenal ugrott az élre, miután döntetlen lett a Liverpool és a Man City rangadója

Infostart
2024. március 10. 16:45
Az első félidőben a Manchester City, a másodikban a Liverpool szerzett gólt az Anfield Roadon, 1-1-re végződött a Premier League nagy rangadója. Szoboszlai Dominik hatvan percet játszott.

Mohamed Szalah csak a kispadra tudott leülni, de Szoboszlai Dominik és Darwin Núnez is kezd a Vörösöknél. A legjobbnak tartott védelemből ellenben Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konaté és Andy Robertson is hiányzik.

A Citynél Jack Grealish nem épült fel, Rúben Dias csak a padon ül. Pep Guardiola öt kifejezetten támadó szellemű játékost is a kezdők közé jelölt.

A kezdőcsapatok, Liverpool: Kelleher – Bradley, Quansah, Van Dijk, Gomez - MacAllister, Szoboszlai, Endo - Elliott, Núnez, Luis Diaz. Manchester City: Ederson – Walker, Akanji, Aké – Rodri, Stones – Foden, Bernardo Silva, De Bruyne, Alvarez - Haaland

A City kezdett sokkal aktívabban, Virgil van Dijk bravúrosan szerelte Phil Fodent, majd Kelleher védte Julian Alvárez lövését.

Szoboszlai Dominik megindult, Des Walker bemutatkozott neki. Szerencsére nincs sérülés.

Szoboszlai labdavesztéséből indult a City kontrája, a végén Kevin de Bruyne rossz megoldást választott. A belga utána 20-ról ágyúzott, Kelleher védett.

A 13. percben Conor Bradley betört a labdával a tizenhatoson belülre, lőtt, a keresztbe menő labdáról alig maradt le Darwin Núnez.

A 19. percben lesgólt szerzett a Liverpool, az előkészítő Darwin Nunez volt túlságosan elől, nem a labdát a kapuba rúgó Luis Díaz.

A félidő közepén Van Dijk még mentett a nagy helyzetben lévő Haaland elől, de egy percel később John Stones, egy szöglet után, a védelem helyezkedési hibáját kihasználva, előnyhöz juttatta a Cityt, 0-1.

A 31. percben Harvey Elliott beadása után Szoboszlai Dominik kilenc méterről tiszta helyzetből a kapu fölé fejelt. Kicsit magas volt a beadás.

A 41. percben Luis Diaz jó helyzetből rosszul lőtt, ilyen helyzetből illik kaput találni.

Walker előretört, erősen centerezett, De Bruyne lemaradt.

Szoboszlai Dominik a jobb alsó sarokra tartó szabadrúgásával zárult a félidő, Éderson vetődve fogta.

A 46. percben Aké röviden adta haza a labdát Éderson elkésett, felrúgta Darwin Núnezt. A büntetőt Alexis Mac Allister lőtte, a kapu jobb oldalába, 1-1.

Éderson öt percig bírta a tizenegyeds előtt összeszedett húzódásával, aztán cserét kért. Ortega váltotta.

Kétszer is bizonytalankodott a liverpooli védelem, Foden elől Kelleher bravúrral mentett. A másik ooldalon Díaz rosszul vette át a labdát, helyzetben.

Mohamed Szalah váltotta Szoboszlai Dominikot, még aktívabbá vált a Liverpool támadójátéka, például éppen az egyiptomi sztár kulcspasszával. Luis Díaz két óriási helyzetet kihagyott.Bradley is lement, Robertson játszik tovább.

De Bruynét Mateo Kovacic, Julian Álvarez pedig Doku váltotta a Citynél.

Robertson beadása után Ortega nagyon jól helyezkedve védte Núnez labdáját. A másik oldalon Aké beadása után a kivetődő Kelleher Fodenre ütötte rá a labdát, a csatárról a lécre pattant.

Cody Gakpo is beállt, Núnez nem folytatja.

A 88. percben Jérémy Doku a bal kapufára lőtte a labdát, majd az ellentámadásnál Szalah elől védett Ortega.

A tízperces hosszabbításban két büntetőt is reklamáltak a liverpooli játékosok, Michael Oliver és a VAR egyet sem adott. A végeredmény 1-1 lett, ezzel az Arsenal ugrott a tabella élére, azonos pontszáma (64) van a Liverpoolnak is, eggyel kevesebb a Manchester Citynek. Tíz forduló van még hátra.

Nyitókép: Alex Livesey - Danehouse/Getty Images