Nyitókép: Jenkifoci/Facebook

Durván mellbetaposták a magyar válogatott csatárt Amerikában

Infostart
2023. november 9. 08:30
Bejutott a legjobb nyolc közé az amerikai focibajnokságban a Gazdag Dánielt foglalkoztató Philadelphia Union. A csapat idegenben nyert a New England Revolution ellen. A magyar játékos ellen kiállítást érdemlően szabálytalankodtak.

Gazdag Dániel kiállítást harcolt ki - vette észre az nso.hu.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első felvonásán a Philadelphia Union 3–1-re nyert hazai pályán. Tegnap idegenben léptek pályára , a New England Revolution ellen.

Győztek 1-0-ra így megvan számukra a negyeddöntő.

A sikerhez kellett az is, hogy az első félidő végén Mark Kaye megtaposta meg a magyar támadót és ezért piros lapot kapott.

A bejegyzés szerint Gazdag Dánielt nem kellett lecserélni.

Az emberelőnyt a második félidőben érvényesítették a vendégek. Jack McGlynn jobb oldali szabadrúgását a középen érkező Chris Donovan továbbította a kapuba, így 1–0-ra győztek.

Gazdag Dánielék a legjobb nyolc között a New York Red Bullst kiejtő Cincinnativel csapnak össze.

Európa-bajnokság

Mint ismeretes a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezőt játszik jövő héten Bulgáriában. A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy-egy meccset játszanak, a magyaroknak két találkozójuk van.

A válogatottnak elég 1 pont a két meccsből, ráadásul Plovdivban zárt kapuk mögött lépnek majd pályára, de ezzel kapcsolatban botrány van kialakulóba. Erről az Infostarton is részletesen beszámoltunk.