Nyitókép: Fotó: Twitter / RB Leipzig

Harry Kane bemutatkozott a Bayernben, de Dani Olmo ellopta show-t

Infostart
2023. augusztus 13. 11:50
Az RB Leipzig – soraiban Willi Orbánnal –3-0-ra megverte a Bayern Münchent az Allianz Arenában a német szuperkupáért vívott idénynyitón. Mind a három gólt a spanyol Dani Olmo szerezte.

Az RB Leipzig története során először lett a német szuperkupa győztese. Gulácsi Péter még nem épült fel, Szoboszlai Dominik a Liverpoolhoz távozott, egyetlen magyar válogatott maradt Lipcsében: Willi Orbán, aki végigjátszott a mérkőzést.

Marco Rose együttese a tavaszi alaptizenegyet tekintve négy alapembert is nélkülözött, Szoboszlai Dominikon kívül Christopher Nkunku, Josko Gvardol és Konrad Laimer is távozott, utóbbi játszott a Bayernben.

Egyelőre úgy tűnik, az RB Leipzig képes pótolni a veszteséget, nem szólva arról, hogy Olmo, akinek sok sérüléssel kellett az elmúlt években megküzdenie, most nagyszerűen játszott.

A Bayern az Ulreich – Pavard, Upamecano, De Ligt, Davies – Laimer, Kimmich – Sane, Musiala, Gnabry – Tel tizeneggyel kezdett, beállt, Coman, Mazraoui, Kim Min Dzse és Goretzka, ez nem meglepetés. Az már inkább, hogy játszott majdnem félórát Harry Kane is, akinek a szerződtetését hivatalosan csak a mérkőzés napján jelentette be a Bayern. (Az angol csatár természetesen játékban van, a Spurstől négy góllal búcsúzott augusztus 6-án, a Sahtar Donyeck ellen.

Egyelőre még szoknia kell az új társakat – mindössze három labdaérintése volt –, de az már kiderült, övé lesz a kilences mez. A Bayern hivatalosan vasárnap mutatja be – valljuk be, nem gyakori, hogy valaki már mérkőzést játszik új csapatában, hazai közönség előtt, s utána mutatják be.