Nyitókép: Michael Regan/Getty Images

Fontos játékosát veszítheti el a Liverpool

Infostart
2023. augusztus 7. 13:12
A szaúdi klubok közül ezúttal az el-Ittihad készül nagy dobásra: fényűző ajánlatot tesz Mohamed Szalahnak, a Liverpool egyiptomi csatárának.

Szalah szerződése 2025-ben jár le, 2022-ben hosszabbította meg az Anfield Roadon. A szaúdi klub által tervezett 60 millió euró (51,8 millió font) körüli vételár nem kiugróan magas, a transfermarkt.de című, mértékadó honlap körülbelül ennyire becsüli a gólerős támadó jelenlegi piaci értékét.

Ugyanakkor a két évre a futballistának kínált 180 millió euró (155 millió font) lényegesen több, mint Szalah jelenlegi fizetése. ami heti 350 000 font körül van Liverpoolban. Ezzel a Vörösök legjobban kereső játékosa, viszont majdnem az ötszörösét keresné Dzsiddában, nettóban.

Az Al-Ittihadnak megvan már a maximális nyolc külföldi játékosa (köztük Karim Benzema, N’Golo Kanté, Fabinho és a Celtictől vett Jota), ezért a kevésbé neves játékosokból valakit el kell adnia Szalah szerződtetéséhez, de ez aligha jelent problémát.

A Liverpool a nyáron már két korábbi alapemberét eladta Szaúd-Arábiába, Jordan Henderson az el-Ettifaq, Fabinho az el-Ittihad keretébe került.

A 2017 óta a Liverpoolban futballozó, 305 hivatalos mérkőzésén 186 gólt szerző Szalah ötödik a klub góllövőlistáján, egyszersmind a leggólerősebb nem brit futballista, hiszen csak Ian Rush, Roger Hunt, Gordon Hodgson és Billy Liddell előzi meg. Olyan futballistákat hagyott már le, mint Robbie Fowler, Kenny Dalglish vagy Michael Owen.

A döntő szó a Liverpoolé, mivel a játékos szerződés alatt van. Úgy tűnik, a klubnak egyelőre nem érdeke az üzlet, viszont Szalah a hírek szerint szívesen távozna, bár tavasszal még inkább a spanyol élklubok egyike volt a vágyott célpont.

Ugyanakkor a szaúdiak számára nagyon fontos lenne Mohamed Szalah megszerzése. Részben újólag igazolni tudnák, hogy képesek a Premier League sztárjai közül is szerződtetni, részben pedig az egyiptomi csatár főszerepet kaphatna annak a 2030-as vébé rendezési jogának megszerzéséért indított pályázatnak a népszerűsítésében, amelyet Szaúd-Arábia, Egyiptom és Görögország közösen tervez benyújtani.