Nyitókép: petrelos/Getty Images

Első felnőtt világbajnokságára készül Fábián Bettina

Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály
2023. június 25. 13:35
Szeretne jól helytállni élete első felnőtt világbajnokságán júliusban Fukuokában Fábián Bettina. A nyílt vízen junior világbajnok magyar úszó a szezon eddigi legnagyobb sikerének azt tartja, hogy a felnőtteknél Olasz Anna mellett kiharcolta a csapattagságot.

Az elmúlt hónapok eredményei közül Fábián Bettina arra a legbüszkébb, hogy nyílt vízen is sikerült kijutnia a világbajnokságra. De a fiatal úszóversenyző arra is büszke lehet, hogy már a felnőttek között is egyre jobban szerepel a világ- és Európakupa-versenyeken.

"Ebben az évben kezdek felzárkózni a felnőttekhez. De ennek most ideje is van, mert jövőre kiöregszem az ifjúsági korosztályból" – mondta az úszónő.

Az egyre javuló eredmények mögött komoly felkészülés áll, amiből Fábián Bettina a pszichikai tréninget kiemelten fontosnak tartja: "A mentális felkészülésem meglendített engem. Szeptember óta teljesen máshogy állok a munkához, teljesen az úszásra fókuszálok. A tanulásra is helyet és időt hagyok, de most az úszáson van a fókusz" – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy izgalommal várja élete első felnőtt világbajnokságát Fukuokában. Nem fogalmaz meg előzetesen elvárásokat, de minden erejével arra koncentrál, hogy a lehető legjobb eredményt érje el.

"Teljes mértékben ez a cél vezet, nagyon öntudatos vagyok ebből a szempontból. Szinte 180 fokos fordulatot vettek az edzéseim, mert tudom, mit akarok, és mindent megteszek ezért" – mondta az úszó.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Úszás Fábián Bettina
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást