Nyitókép: Fran Santiago/Getty Images

A Sevilla kiejtette az önmagát megverő Manchester Unitedet

Infostart
2023. április 20. 23:04
A Sevilla és a Juventus, valamint a Leverkusen és az AS Roma találkozik majd a labdarúgó Európa-liga elődöntőjében. Kerkez Milos csapata, az AZ ott van a Konferencia-liga legjobb négy csapata között.

A Sevilla az Old Traffordon két öngóllal mentette 2-2-re az eredményt egy héttel korábban – most viszont jobban játszott ellenfelénél. Harry Maguire hibája után en-Neszri szerezte az első gólt a 8. percben, majd Ocampos majdnem növelte az előnyt az első félidő hajrájában, ám a VAR lest látott, lest „ítélt”. Ezúttal ami késett, nem múlott, a Sevilla góllal kezdte a második félidőt Bade szerencsés megmozdulásának köszönhetően.

A Man United támadói gyenge teljesítményt nyújtottak, nem volt reális esélyük még a hosszabbítás kiharcolásához sem. Sőt, a 82. percben David de Gea óriási hibája után en-Neszri rúgott még egyet, 3-0, 5-2-es összesítéssel ment tovább a spanyol csapat. A két mérkőzést tekintve a kapott öt gólból (legalább) négyben szerepe volt valamelyik manchesteri játékosnak.

A Sevillának a Juventus lesz majd az ellenfele az elődöntőben. A hazai 1-0-s siker után Rabiot vezetést szerzett a Sporting elleni visszavágó elején. Gólját ugyan Edwards büntetőből kiegyenlítette, de a lisszaboni 1-1 elég volt az olaszoknak a továbbjutáshoz.

A másik ágon a Ferencvárost kiejtő Bayer Leverkusen lemásolta a budapesti meccskezdést: Moussa Diaby gólt szerzett az első percekben. A Németországban meglepően jól helyt álló Union St-Gilloise-nak kevés válasza akadt erre, a németek vendégként 4-1-re nyertek. (Összesítésben 5-2)

A Leverkusen az AS Romával találkozik az elődöntőben. Sokáig a Feyenoord állt jobban. A rotterdamiak ugyan hátrányba kerültek Spinnazola gólja után (akkor összesítésben 1-1-re, hosszabbításra álltak), de a brazil Igor Paixao gólja után okkal reménykedtek a „túlélésben”. A 89. percben aztán jött Paolo Dybala, aki legalább hosszabbításra mentette a mérkőzést csapatának..A 2x15 percben pedig José Mourinho csapata feltartóztathatatlan volt. Előbb El-Shaarawy, majd Pellegrini is gólt szerzett, a Farkasok 4-1-re nyertek.

Kialakult a Konferencia-ligában az elődöntő, az AZ, Kerkez Milos csapata is résztvevője lesz. A hollandok 2-0-ra verték az Anderlechtet, majd tizenegyesekkel továbbjutottak. A magyar válogatott játékos 110 percet játszott.

Az AZ a West Hem Uniteddel találkozik majd. A „kalapácsosok” ugyan hátrányba kerültek a belga Gent ellen, de aztán négy gólt is lőttek, 5-2-es összesítéssel jutottak tovább.

A Lech Poznan majdnem csodát tett Firenzében, miután a hazai 4-1-es vereség után idegenben már 3-0-ra vezetett. A Fiorentina végül lőtt két gólt, ezzel, bár 3-2-re kikapott, 6-4-es összesítéssel elődöntős lett.

Ellenfele Basel lesz, amely hosszabbításban 2-1-re nyert az OGC Nice ellen. A svájciak a 86. percben egyenlítettek, majd a 108. percben Nuhu is a franciák kapujába talált…