Nyitókép: Karim Benzema ünnepli a Chelsea elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2022. április 6-án. MTI/EPA/Neil Hall

Benzema mesterhármasával kiütötte a Real Madrid a Barcelonát

Infostart
2023. április 5. 23:01
Hiába szerepel jobban a Barcelona a bajnokságban, hiába kezdte a katalán csapat a Király-kupa-mérkőzés visszavágóját előnyről, hiába szerepelt az elmúlt 365 napban az El Clásicókon, mint riválisa – a Real Madrid 4-0-ra nyert a Camp Nouban, s ezzel bejutott az országos kupasorozat 2023-as döntőjébe.

A Barcelona 1-0-ra nyert márciusban a Bernabéuban, emiatt esélyesebb volt a továbbjutásra. Az első félidőben jobban is játszott, mint a vendégcsapat, de nem tudott gólt szerezni.

A Madrid, illetve Vinícius Júnior az első félidő hosszabbításában igen. A brazil csatár Karim Benzema előkészítése után talált a kapuba.

A második félidő első negyedórájában eldőlt a meccs és a továbbjutás: Benzema az 50. percben Luka Modric labdáját küldte a kapuba, majd büntetőből növelte háromra csapata góljainak a számát. A 80. percben aztán mesterhármasig jutott, miután Vinícius Júnior „visszaadta neki” az első félidőben kapott gólpasszt.

A francia aranylabdás, minden sorozatot figyelembe véve a 44. alkalommal játszott El Clásicón, s először szerzett három gólt. A „királyi klub” 1963 januárjában nyert legutóbb ilyen nagy különbséggel a Camp Nouban. Akkor Puskás Ferenc szerzett mesterhármast.

A Real Madrid ellenfele a Király-kupa döntőjében az Osasuna lesz.