Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varga Zsolt: nem lesz csapatkapitány Varga Dénes

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2023. március 1. 14:45
Visszatér a magyar férfi vízilabda-válogatottba Varga Dénes. Varga Zsolt szövetségi kapitány kijelölte a március 8-án kezdődő zágrábi világkupa-selejtezőre készülő bő keretét, amelyben mintegy fél év után először kapott helyet az olimpiai bajnok. A kapitányt kérdeztük.

Alapvetően azokat a játékosokat hívta be ezúttal is a válogatott keretébe Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, akikről úgy gondolja, hogy hosszú távon is számítani lehet rájuk, a világversenyekre utazó csapat tagjai lehetnek.

Visszatér a keretbe ugyanakkor Varga Dénes olimpiai bajnok pólós, akivel beszélt is a tervekről.

"Úgy gondoltam, ez most a legjobb pillanat, hogy a teljes keret legyen együtt, az, amelyikkel részben majd a nyári világbajnokságon részt veszünk.

A csapatkapitány viszont Jansik Szilárd marad, aki a tavalyi Eb-n nagyon jól beleállt ebbe a szerepbe, nagyon szerethető és határozott egyéniség lett, felnőtt az elmúlt években.

Varga Dénes kvalitásaihoz természetesen nem férhet kétség, mindenki tudja, milyen játékosról van szó, idősödő vízilabdázóként lesz egy olyan szerepköre, amelyben azt a tudást, amelyet az elmúlt években felhalmozott, át tudja adni a fiatalabbaknak, ezzel is segítve, hogy ők is gyorsabban fejlődjenek" - részletezte.

Március 8-án kezdődik a selejtezősorozat, amelyet összetartás előz meg.

"Relatíve keveset tudunk edzeni az elutazás előtt, mert sok csapatnak nemzetközi kupakötelezettségei vannak, lesz másfél nap pihenő, majd csütörtök-pénteken edzés és megint másfél nap pihenő a hétvégén. Hétfőn edzünk kettőt, kedden utazunk Belgrádba" - árulta el Varga Zsolt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Varga Zsolt a világkupakeretről
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást