Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

A Fradival ősszel nem bírt, a Leverkusent most legyőzte a Monaco

Infostart
2023. február 16. 23:05
Meglepő eredményeket is hoztak a labdarúgó Európa-liga csütörtök esti mérkőzései. Nem tudott nyerni a Juventus, viszont a Monaco legyőzte a Bayer Leverkusent.

A Juventus a francia Nantes gárdáját fogadta. Federico Chiesa átadásából Dusan Vlahovics már a 13. percben megszerezte a vezetést, de az első gólt nem követte újabb, sőt a franciák a 60. percben Bias révén kiegyenlítettek. Nem bírtak a Zebrák a Kanárikkal.

A Bayer Leverkusen vereséggel megy majd egy hét múlva a II. Lajosról elnevezet monacói stadionba. Hradecky öngólja után a 9. perctől vezetett a Monaco, de a németek fordítottak. Azonban a második félidő közepén Diatta kiegyenlített, majd a 93. percben Diasi győztes gólt lőtt. Az ősszel a Ferencváros mögött második Monaco kedvező helyzetből várja a visszavágót.

A Sporting CP éppen csak döntetlenre mentette a mérkőzését otthon a Midtylland ellen. A dánok a 77. percben előnybe kerültek, de Coates a 95. percben legalább azt elérte, hogy ne kapjon ki a párharc előtt esélyesebbnek tartott portugál csapat.

A spanyol Sevilla nagyon simán, 3-0-ra megverte a PSV-t s ezzel óriásit lépett a továbbjutás felé. Az Európa-liga-specialista andalúz gárda góljait En-Nesziri, Ocampos és Gudelj szerezte.

A párharcok győztesei bekerülnek a nyolcaddöntőbe, ahol majd az őszi csoportgyőztesekkel, köztük a Ferencvárossal találkoznak.

A késő délutáni eredmények: Barcelona–Manchester United 2-2, RB Salzburg–AS Roma 1-1, AFC Ajax–Union Berlin 0-0, Sahtar Donyeck–Rennes 2-1.

A Konferencia-liga eredményei: Bodö/Glimt–Lech Poznan 0-0, Qarabag FC–AA Gent 1-0, Braga–Fiorentina 0-4, Trabzonspor–Basel 1-0, Lazio–CFR Cluj 1-0, FC Sheriff–Partizan 0-1, AEK Larnaca–Dnyipro 1-0, Ludogorec–Anderlecht 1-0