Nyitókép: Kovács Tamás

Hiába két látványos gól, csak döntetlen a luxemburgiak ellen

Infostart
2022. november 17. 20:00
Németh András góllal mutatkozott be a válogatottban, Szalai Attila látványos gólt fejelt, de védelmi hibák miatt csak 2-2-es döntetlent ért el a magyar labdarúgó-válogatott Luxemburgban a házigazdák csapata ellen.

A magyarok kezdő tizenegye: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles, Nagy Zs. – Gazdag, Szoboszlai – Ádám. A hazai csapaté: Moris – Bohnert, Mahmutovic, Jans, M. Pinto – Barreiro, Olesen – Danel Sinani, Dejvid Sinani, Borges Sanches – G. Rodrigues. A játékvezető a belga Lardot.

Az 5. percben Gelson Rodrigues észrevette, hogy Styles Callum röviden adta a haza a labdát, Dibusz Dénes kétségbeesetten buktatta az öt és feles vonalának közelében. A büntetőt Gelson Rodrigues könnyedén a kapuba emelte, 1-0.

Újra helyzetbe hozta a magyar védelem a luxemburgiakat, ezúttal Fiola Attila volt pontatlan. Willi Orbán blokkolta a lövést.

Egy ellentámadásnál Nagy Zsolt, ígéretes helyzetben, rosszul vette át a labdát, Bohnert szerelte.

A 23. percben Nagy Zsolt beadása után Ádám Martin mellel Gazdag Dániel elé tette a labdát, az amerikai légiós a tizenegyespontról éppen a kapuba vágta labdát. Óriási helyzet volt.

Két perccel később Szalai Attila gyönyörű gollal egyenlített a magyar válogatott. Styles látványos labdaszerzéssel javította az első gólnál elkövetett hibáját,. Willi Orbánhoz került a labda a jobbhátvéd helyén. A lipcsei védő beadását Szalai Atila parádés csukafejessel küldte a luxemburgi kapu jobb alsó sarkába, 1-1.

Fiola ívelése után Nagy Zsolt túlságosan önzetlen, egyszersmind pontatlan volt atovábbítással. Az ötös sarkához közel választott rossz megoldást.

A félidő közepétől átvette a mérkőzés irányítását a magyar csapat.

A luxemburgiak majdnem elkövették ugyanazt a hibát, amit a magyarok az első gólnál, de Szoboszlai Dominiknak nem volt szerencséje.

A félidő utolsó perceiben a luxemburgi kapust kellett ápolni, majd Ádám Martinról pattantak le a védő, kár, hogy a belga bíró ezt szabálytalannak látta.

A fordulás után a cserekapus, Schön rosszul jött ki Styles szögletére, de még bele tudott kapni Szalai Attila fejesébe, ezért nem lett gól.

Nagy Zsolt beadása után Ádám Martin elöl Jans éppen csak mentett. Lendületben a magyar csapat.

Hármas csere: Németh András Ádám Martin helyett, Kerkez Milos Nagy Zsolt helyett, Sallai Roland pedig Gazdag Dániel helyett.

Figyelni kell, ne törjön meg a lendület. Willi Orbán szinte tiszta helyzetből fejelt a kapu mellé.

A 66. percben vezetést szerzett a magyar csapat, Kerkez Milos beadását a középen egyedül maradó újonc, Németh András a hálóba belsőzte, 1-2.

A 77. percben Curci, a luxemburgiak újonca szép cselt csinált, s azzal már ziccerbe került, ÍDibusz Dénes mellett elrúgta a labdát, Lang Ádám pedig belerúgott a labdába, de az a hálóba jutott. Kár érte, 2-2.

Nagy Ádám és Fiola is lement, Baráth és Botka játszik tovább.

Lyukas volt középen a magyar védelem, Curci egyedül lépett ki, Dibusz óriási vravúrral védett. A semmiből jöttek fel az elmúl tíz percben a luxemburgiak.

Szoboszlai Dominik szabadrúgásból (nagyon messziről) kapura lőtt, majd lement a pályáról, Kalmár Zsolt, hosszú sérülése után, visszatért a válogatottba.

Magyar szöglet után ért véget a mérkőzés: Luxemburg–Magyarország 2-2.