Nyitókép: Illyés Tibor

Európa-liga: a Barcelona és a Man United közül az egyik kiesik, mire a Ferencvárossal találkozhatna

Infostart
2022. november 7. 12:53
Gera Zoltán húzta ki az Európa-liga playoffkörének párosítását Nyonban. „Elintézte”, hogy a Barcelona és a Manchester United közül az egyik biztosan hamarabb befejezze e szezonbeli nemzetközi szereplést, mint a Ferencváros.

Nyonban 13 órától sorsolják az Európa-liga playoffkörének párosítását. Ebben az Európa-liga csoportmásodikjai és a BL-ből átkerült csapatok találkoznak majd, 2023 februárjában.

A sorsolásnál megkötés, hogy a csoportmásodikok a kiemeltek, így csak a BL-ből átkerültekből kaphatnak ellenfelet. A mérkőzéseket majd februárban rendezik. Fontos tudni: a döntőt majd Budapesten, a Puskás Arénában játsszák, május 31-én.

A Ferencváros és további hét Európa-liga-csoportgyőztes már biztosan a nyolcaddöntő résztvevője, azt a kört március első felében játsszák, az is ismert, hogy a Fradi március 16-án fogadja Budapesten az ellenfelét.

A mostani párosítások győzteseiből kaphat majd ellenfelet, nyolc lehetséges ellenfélből egyet.

Gera Zoltán, az UEFA Európa-liga idei nagykövete a színpadon. Beszélt arról is, micsoda öröm a számára, hogy korábbi klubja, a Ferencváros is versenyben van a sorozatban. Elárulta Pedro Pintónak a Fradi-.szurkolók álmát: játsszon a csapat a döntőben, a Puskás Arénában. „Természetesen ez egy nagyon nagy álom” – mondta mosolyogva.

A felvezetés után jöhetett a sorsolás:

FC Barcelona–Manchester United

Juventus–FC Nantes

Sporting CP–FC Midtjylland

Sahtar Donyeck–Stade Rennais

AFC Ajax–1. Union Berlin

Bayer 04 Leverkusen–AS Monaco

Sevilla FC–PSV Eindhoven

FC Salzburg–AS Roma