Nyitókép: Denis Doyle/Getty Images

Továbbra is foghatatlan a Real Madrid, döntetlent játszott az Atlético

Infostart
2022. szeptember 3. 19:27
Minden eddigi tétmérkőzését megnyerte a Real Madrid a 2022–2023-as idényben. A sor a Betis elleni bajnoki győzelemmel folytatódott, egyedül Carlo Ancelotti csapata nem veszített még pontot a La Ligában.

Ez volt a Madrid negyedik bajnoki meccse a szezonban, három idegenbeli után egy hazai. Az olasz vezetőedző ezúttal a legjobbnak tartott tizenegyével kezdett, két változtatással, Toni Kroos helyén Édouard Camavinga, Fede Valverde helyén pedig Rodrygo kezdett.

A Betis nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, miután az első három bajnokiját megnyerte, a Real Madrid ellen pedig, legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésén, veretlen maradt.

Mindazonáltal Vinícius Júnior már a nyolcadik percben gólt szerzett David Alaba hosszú átadásából, de ezt még Sergio Canales kiegyenlítette nyolc perccel később, alig túl az első negyedórán. A mérkőzést végül Rodrygo gólja döntötte el, a brazil csatár a csereként beálló Fede Valverde labdáját lőtte a kapuba. A Betis portugál kapusa, Ruí Silva mindkét kapott gólnál hibázott.

A mérkőzés legjobbjának Aurélien Tchouaménit választották, aki a 19 párharcából tizenhatot megnyert. Az elmúlt másfél évtizedben a Real Madrid játékosai közül csak egyszer, még 2014-ben, a fénykorában lévő Sergio Ramos ért el jobb mutatót.

Az Atlético Madrid 1-1-es döntetlent játszott a Real Sociedad vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának szombati játéknapján.

La Liga, 4. forduló:
Real Madrid-Real Betis 2-1 (1-1)
Real Sociedad-Atlético Madrid 1-1 (0-1)