Nyitókép: Christian Alvarenga/Getty Images

Ecuador vereséggel is vb-résztvevő, Uruguay is kijutott – videó

Infostart
2022. március 25. 10:49
Ecuador 3-1-re kikapott Paraguaytól a labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezőzónájában, de a további eredményeknek köszönhetően kijutott a katari tornára. Ugyancsak vb-résztvevő lett az uruguayi válogatott, amely 1-0-ra győzött a pótselejtezős helyben reménykedő Peru ellen.

A Celeste Arrascaeta a 42. percben szerzett góljával győzött. Kolumbia 3-0-ra győzött Bolívia ellen, s még ugyancsak reménykedhet az ötödik hely elérésében, ez jelenti a pótselejtezőt.

A már biztos vb-résztvevő Brazília könnyedén, 4-0-ra nyert a chileiek ellen, Neymar, Vinícius Júnior, Coutinho és Richarlison szerezték a gólokat, az első és a harmadik találat tizenegyesből esett.

A dél-amerikai zónából Brazília, Argentína, Ecuador és Uruguay már továbbjutott, Paraguay, Bolívia és Venezuela már kiesett. Az ötödik helyre még három csapat esélyes: Peru (21 pont), Kolumbia (20) és Chile (19).

Az utolsó forduló párosítása: Peru–Paraguay, Venezuela–Kolumbia, Chile–Uruguay, valamint Bolívia–Brazília, Ecuador–Argentína.

A Concacaf-zónában az élen álló kanadai csapat 1-0-ra kikapott Costa Ricában, így most a győztes áll a pótselejtezőt érő negyedik helyen. A másik három mérkőzés döntetlenre végződött: Jamaica–Salvador 1-1, Panama–Honduras 1-1, Mexikó–Egyesült Államok 0-0.

Az állás: 1. Kanada 25 pont, 2. Egyesült Államok 22, 3. Mexikó 22, 4. Costa Rica 19, 5. Panama 18, már kiesett: 6. Salvador 10, Jamaica 8, Honduras 4. Még két forduló van hátra.