Nyitókép: Manuel Queimadelos Alonso/Quality Sport Images/Getty Images

Gálfi Dalma maratoni csatát vívott az Australian Openen

Infostart / MTI
2022. január 12. 10:37
A kvalifikációban 12. helyen kiemelt magyar játékos – aki 126. a világranglistán – szerdán a holland Indy de Vroome (252.) ellen lépett pályára.

Az elvesztett első szett után a balatonfüredi teniszező 5:1-re elhúzott, de csak rövidítésben, meccslabdát hárítva tudta hozni a játszmát. Az utolsó felvonásban az ellenfél hamar brékelőnyre tett szert, majd 5:4-nél, saját adogatásnál újabb mérkőzéslabdához jutott, de a 23 éves magyar ezt is kivédekezte, és 6:5-re fordított.

A találkozót lezáró rövidítés előtt – amelyet tíz nyert pontig játszanak az Australian Openen – a holland ápolást kért a combjára, aztán 5-2-re és 9-3-ra elhúzott, innen pedig már nem volt visszaút Gálfi Dalma számára. Az összecsapás három órát tartott.

Gálfi Dalma, aki nemrég pozitív koronavírusteszt miatt hét napot egy melbourne-i karanténhotelben töltött, ezzel nem jutott főtáblára – akárcsak a kvalifikáció nyitókörében búcsúzó Jani Réka.

Selejtező, 2. forduló
Indy de Vroome (holland)-Gálfi Dalma (12.) 6:4, 6:7 (9-11), 7:6 (10-6)

Az Australian Open hétfőn rajtol. Bondár Anna, Udvardy Panna, illetve Fucsovics Márton alanyi jogon főtáblás lesz Melbourne-ben.