Emberhátrányban is begyűjtötte a három pontot a Kisvárda

Infostart / MTI
2021. augusztus 28. 19:19
Az éllovas Kisvárda több mint 30 percet futballozott emberhátrányban.

Az éllovas Kisvárda több mint 30 percet emberhátrányban futballozva is 2-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati játéknapján.

Már az első percekben is a Kisvárda ragadta magához a kezdeményezést, az első nagy helyzetére tíz percet kellett várni. A Mezőkövesd kifejezetten pontatlanul és védekező felfogásban futballozott, emiatt a felezővonalat sem gyakran lépte át. Az éllovas hazaiak fölénye aztán bő félóra játék után góllá érett, ez pedig még nagyobb lendületet adott a csapatnak, amely azonban hiába szorította be ellenfelét, előnyét nem tudta növelni a szünetig, mert Piscitelli bravúrral hárította a gólszerző Mesanovic közeli lövését.

A folytatásra kettős cserét hajtott végre Pintér Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője, amitől csapata támadóbb szellemű lett, ennek ellenére a Kisvárda kézben tartotta a mérkőzés alakulását pedig Hej durva szabálytalansága miatt emberhátrányba került. A vendégek létszámfölényben sem tudtak újítani, sőt, a továbbra is nagy kedvvel futballozó Kisvárda egy gyors ellentámadás végén megduplázta előnyét. A hátralévő időben a Kisvárda már átengedte a területet ellenfelének, amely így sem tudott faragni a hátrányából.