Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szabó Szebasztián legnagyobb eddigi sikerét elérve Európa-bajnok

Infostart
2021. május 21. 18:28
A legrövidebb pillangótávon, 50 méteren egy század előnnyel nyert.

Pillangóúszásban mindkét nemnél magyar nyerte a 200 méteres döntőt a budapesti vizes Európa-bajnokságon, Szabó Szebasztián 50 méteren újabb aranyérmet nyert a magyar csapatnak ebben az úszásnemben.

A győriek 25 éves versenyzője 23.00 másodperces idővel diadalmaskodott a Duna Arénában, egyetlen századdal megelőzve a világcsúcstartó ukrán Andrij Govorovot. Az M4-nek friss Eb-győztesként adott interjújában azt mondta, elégedetlen az idejével, de legalább most neki kedveztek a századok.

A 2019-ben honosított, szerb származású Szabó – aki első nagymedencés érmét szerezte magyar színekben – tökéletesen kapta el a rajtot, és jobb benyúlásának köszönhetően lett a kontinens legjobbja.

Férfi 50 m pillangó

1. Szabó Szebasztián 23.00 másodperc

2. Andrij Govorov (Ukrajna) 23.01

3. Andrej Zsilkin (Oroszország) 23.08

A magyarok tíz éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória a második helyen végzett, míg szerdán 200 méter pillangón Milák Kristóf győzött, Kenderesi Tamás pedig harmadikként zárt. Csütörtökön Kapás Boglárka védte meg címét 200 méter pillangón Hosszú Katinkát megelőzve.