Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

A Barcelonánál szinte már lemondtak a bajnoki címről

Infostart
2021. május 12. 10:27
Az FC Barcelona a kedd esti bajnoki mérkőzésen – noha 2–0-ra és 3–2-re is vezetett – csak döntetlent ért el a Levante otthonában. A 3–3-as eredmény okozta pontvesztés után a Marca szerint búcsút inthetnek a katalánok a bajnoki álmoknak.

Ronald Koeman edző elkeseredetten nyilatkozott: „Az edzők munkáját mindig megkérdőjelezik. De megértem, hogy a második félidő után vannak kérdések. Csalódottak vagyunk. Tovább kell lépnünk és fel kell készülnünk a következő szezonra. Edzőként mindig te vagy a felelős. Félidőben arról beszéltünk, hogy javítsunk a védekezésen, és ne csökkenjen az intenzitásunk. Bizakodtunk, hiszen 2-0-ra vezettünk. Nem számítottunk arra, hogy döntetlen lesz onnan a vége. Az volt a célunk, hogy megnyerjük mind a három mérkőzést, és reméljük, hogy a többiek pontokat veszítenek. De most nehéz. A mérkőzések 90 percig tartanak, a második félidőben pedig sokat veszítettünk. A Levante feljavult, de elsősorban mi nem védekeztünk jól. Nagyon kiábrándító. Lehetetlen megérteni, mi történt. Nehéz megmagyarázni.”

Sergio Busquets, a Barcelona egyik legtapasztaltabb játékosa is letörten nyilatkozott: „Nem maradt sok esélyünk a bajnoki címre”

A matematikailag még bajnokesélyes négy csapat közül a Barcelona játszott először a 36. fordulóban, de nem tudott az élre ugrani, nem tudta megelőzni az Atléticót. A Sevilla és a listavezető is ma játszik, előbbi 19 órától fogadja a Valenciát, Simeone csapata pedig este tízkor kezd a Wanda Metropolitanóban a Real Sociedad ellen. A Real Madrid csütörtökön, Granadában zárja a fordulót.

A mostani állás szerint

  • az Atléticónak 77,
  • a Barcelonának 76,
  • a Real Madridnak 75,
  • a Sevillának 71

pontja van.

Ha szerdán nyer az Atlético, a Barcelona csak akkor lehet bajnok, ha Simeone csapata egyiket sem nyeri meg az akkor még hátralévő kettőből.