Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Rédli András: élet-halál harc jön Kazanyban, pedig az oroszok nem is rendezhetnének versenyt

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2021. március 6. 18:57
Ezen a versenyen múlik, ott lesz-e a férfi párbajtőrcsapat a tokiói olimpián.

Teljes erővel készül a magyar férfi párbajtőrvívó-válogatott a tokiói olimpiai szereplésről döntő kazanyi világkupa-versenyre, amelyet úgy rendeznek meg bő két hét múlva, hogy az egyik legnagyobb ellenfél éppen a házigazda Oroszország lesz. Az olimpiai bronzérmes, világbajnok Rédli András beszélt az InfoRádiónak a Tokió szempontjából döntő jelentőségű versenyről.

A párbajtőröző elmondta, nagy segítség a számára, hogy a felesége dietetikus, odafigyeltek az immunrendszere megerősítésére az elmúlt egy évben, és reméli, hogy ezután sem kapja el a koronavírust.

Szerinte úgy kell készülniük erre a kvalifikációs versenyre, mintha életre-halálra menne, mentálisan nagyon erősnek kell lenniük.

„Egy éve nem versenyeztünk nemzetközi eseményen, szóval fogalmunk sincs, hogy a mezőnyhöz képest hol tartunk”

– mondta Rédli András. Hozzátette, természetesen ezzel az ellenfelek is így vannak, mindenesetre a magyar válogatott felkészülten várja a versenyt.

Noha itthon még nem hirdettek csapatot, a vívó nem lát különösebb rivalizálást az aspiránsok között, és már nincs a csapatba kerülés szempontjából döntő verseny. Arra is felhívta a figyelmet, hogy

akár egy PCR-teszt is meghatározhatja az összeállítást.

Sem az edzők, sem a versenyzők nincsenek könnyű helyzetben. Sok a bizonytalanság, egyet emelt ki: „Oroszországban nem is rendezhetnek versenyt, mégis megrendezik.”

Ráadásul épp az oroszok az egyik nagy riválisuk.

Ő nagy matematikus a csapatban – mondja –, de most még ő is el van bizonytalanodva, mert még az is előfordulhat, hogy megnyerik a versenyt, mégsem jutnak olimpiai kvótához dacára annak, hogy jelenleg kvalifikációt érő helyen állnak.

„Most nem számolgatni megyünk, hanem versenyt nyerni”

– summázott. Hozzátette, fura, hogy az oroszok maguknak rendeznek egy versenyt, de most csak magukkal kell foglalkozniuk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Rédli András a kazanyi versenyről
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást