Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A horvátok ellen javított a Märcz-csapat

Infostart / MTI
2021. január 9. 21:35
A magyar válogatott 13-11-re legyőzte a horvát együttest a férfi vízilabda világliga debreceni európai selejtezőjének szombati játéknapján, így vasárnap az ötödik helyért szállhat vízbe Szerbia ellen.

Az Európa-bajnok magyar válogatott a pénteki nyitónapon 9-8-ra kikapott az olasz csapattól, míg a horvátokat Montenegró ötméteresekkel ütötte el az elődöntőtől.

A horvátok szerezték az első találatot, majd gyors egyenlítés után Vigvári Vendel első válogatott találata már a vezetést jelentette. Kétgólos magyar előny után kértek időt a horvátok, akik komoly zárkózásba kezdtek, és 4-3-nál már ők vezettek. Ezt követően a magyar válogatottban főképp Vigvári jeleskedett, a mérkőzés hullámzó volt, a nagyszünetre egygólos horvát fórral vonulhattak a csapatok (7-8).

A harmadik játékrész kiegyenlített játékot hozott, de a záró felvonásban kétgólos előnybe kerültek a horvátok (9-11). Az utolsó másfél percben azonban sikerült egyenlítenie a magyar válogatottnak, sőt: előbb 13 másodperccel a végső dudaszó előtt Manhercz Krisztián vezetéshez juttatta Märcz Tamás szövetségi kapitány együttesét, amely egy üres kapus góllal állította be a végeredményt.

A debreceni selejtezőben nyolc válogatott szerepel, a helyosztókat vasárnap rendezik. A tornáról három csapat jut be a Grúziában sorra kerülő nyári Szuperdöntőbe. A vasárnapi zárónapon a magyar válogatott az ötödik helyért a szerbek ellen játszik.