Nyitókép: Twitter/Parma Calcio 1913

Ő a legújabb magyar futballista az európai topligákban

Infostart
2020. november 2. 16:09
Vasárnap újabb magyar játékossal bővült a topligákban szereplők köre. A Parma együttesében bemutatkozott a korosztályos válogatott Balogh Botond.

A 18 éves (2002. június 6-án született) középhátvéd szülővárosában, Sopronban kezdett futballozni, majd 2015 és 2019 között az MTK csapataiban szerepelt. Az U17-es korosztálytól kezdve szerepelt a válogatottban, részt vett 2019-ben a korosztályos Európa-bajnokságon, majd az ott elért jó helyezésnek köszönhetően a brazíliai világbajnokságon is. Utóbbin, belső védőként, a magyarok mindhárom mérkőzését végigjátszotta.

Már akkor a Parma játékosa volt, előző nyáron igazolt Olaszországba. A 2019–2020-as idényben a klub U19-es csapatában kapott helyet.

A múlt hónapban bemutatkozott az első csapatban, mégpedig a Pescara ellen 3-1-re megnyert Olasz Kupa-mérkőzésen. Három nappal később debütált a Serie A-ban is, mégpedig az Internazionale elleni, idegenbeli mérkőzésen (2-2).

A Serie A mostani idényében Balogh az egyetlen magyar, aki pályára lépett. Az előző nyáron, a kieső SPAL gárdájában három bajnokin játszott a 18 éves zalaegerszegi Horváth Krisztofer, aki aztán az idény végeztével a Torinóhoz igazolt. Új klubjában még nem kapott játéklehetőséget a Serie A-ban.