Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Gond nélkül hozta a derbit a Ferencváros

Infostart
2020. október 24. 19:28
A Ferencváros magabiztos játékkal 2-0-ra megverte az Újpestet a labdarúgó OTP bank Liga 8. fordulójában. A hajrá szorosabb lehetett volna, ha a lilák csatára, Junior Tallo nem ront tizenegyest. A mérkőzést tizenötezren látták a Groupama Arénában.

Szergej Rebrov rotálta a kezdő tizenegyét, de az magyar viszonylatban így is ali tűnik tartalékosnak: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Somália, Laidouni – Zubkov, Mak, Tokmac – Boli.

Az Újpest kezdő tizenegye: Pauljevics – Paunovic, Kutrubisz, Risztevszki, Antonov – Perosevics, Onovo, Csongvai, Mitrovics – Simon – Junior Tallo.

A két csapat egyperces gyászszünettel emlékezett meg a 71 éves korában elhunyt Branikovits Lászlóról. Mindkét csapatba két magyar játékos tudott bekerülni.

Ferencvárosi mezőnyfölénnyel, de helyzet nélkül telt az első tíz perc.

Boli és Tokmac kombinációja lesállás miatt akadt el.

A kezdő csapatok huszonkét játékosát tizenöt ország adja, a négy magyar mellett négy szerb is játszik (mind az Újpestben), a magyarokon kívül csak elefántcsontparti van mindkét oldalon.

Junior Tallo forgolódása után Simon Krisztián majdnem elérte a labdát, ami így Dibusz ölében halt el.

A 24. percben Boli lövése ment kapu mellé. Amióta Magyarországra szerződött, mindhárom derbit az ő góljával nyerte 1-0-ra a Fradi.

A sorozat biztosan megszakad, mert a 38. percben a Fradi megszerezte a vezetést, mégpedig Tokmac Nguen fejes góljával. Lovrencsics beadása után Pauljevics állva maradt, a nála kisebb és vékonyabb Tokmac túlugrotta, s tíz méterről a jobb alsó sarokba fejelt, 1-0.

Az Újpest Perosevic sérülése miatt tíz emberrel kapta a gólt. A sérült horvát csatár helyére a grúz Beridze állt, így most már mindkét oldalon van grúz is. Beridze rögtön fejelt, de gyengén, Dibusznak így is vetődnie kellett.

Az Újpest erősített a félidő hajrájára, de megérdemelt a Ferencváros vezetése.

A második félidő Boli helyzetével kezdődött, de szép labdalevétel után rosszul lőtt.

A 60. percben Mak szöglete után Somália a a tizenegyes pont környékéről gyönyörű gólt lőtt a jobb felső sarokba, 2-0.

Az utolsó fél félidőre Tokmac és Zubkov is pihenőt kapott, Skvarka és Isael a pályán.

Hat méterről, tisztán, Csongvai a kapu fölé fejelt, vez volt az Újpest eddigi legnagyobb lehetősége.

Blazic röviden adta haza a labdát, Bacsát Dibusz gólhelyzetben szabálytalanul állította meg. Tizenegyes. A büntetőt Junior Tallo a kapu mellé és fölé emelte.

Haratin és Sigér is mozog egy kicsit, Somália és Mak ment le.

A 86. percben Isael lövését Pajovics vetődve kiütötte.

A 94. percben Frimpong fejbe rúgta Bacsát, okkal kapott piros lapot. Gond nélkül hozta a derbit a Ferencváros