Nyitókép: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Gulácsi bravúrja: ilyen még nem volt, magyar futballista jutott a BL-elődöntőbe

Infostart
2020. augusztus 13. 20:53
Az RB Leipzig 2-1-re legyőzte az Atlético Madridot, s ezzel bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Kedden a PSG lesz az ellenfele.

Az Atlético Madrid és az RB Leipzig játssza a labdarúgó Bajnokok Ligája 2020-as nyolcaddöntőjének második mérkőzését. A győztes kedden qa PSG-vel mérkőzhet.

A két összeállítás. RB Leipzig: Gulácsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Laimer, Sabitzer, Kampl, Angelino – Nkunku, Dani Olmo - Poulsen. Willi Orbán a cserék között. Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Szavics, Gimenez, Renan Lodi - Koke, Herrera, Saul Niguez, Carrasco - Llorente, Diego Costa

A 4. percben Halstenberg közelről nagyon a kapu fölé lőtt.

Lodi elfutása után a nagy lendülettel érkező Carrasco a rövid sarkot vette célba, Gulácsi vetődve védett.

A 15. percben a magyar kapuis vétlenül bár, de megrúgta Saúl Niguez lábát az öt és feles táján. Szerencséje volt, hogy elmaradt a büntető.

A lipcseiek lényegesen többet birtokolják a labdát, de nem veszélyesek kapura. Oblaknak még egyetlen kapura menő labdát sem kellett hárítania.

A 44. percben Upamecano fejéről a kapura tartott a labda, Oblak könnyen fogta.

Az RB Leipzig az első veszélyes akciójából gólt szerzett. Sabitzer beadását a németek spanyolja, Dani Olmo nyolc méterről a kapuba fejelte. Az 61. percben 1-0-ra vezet az RB Leipzig az Atlético ellen.

Llorente elől védett Gulácsi, Upamecano gyenge lövését hárította Oblak.

Diego Simeone a helyzetre reagálva cserélt, a középpályás Héctor Herrera helyett Joao Felix került pályára.

Renan Lodi betört a tizenhatoson belülre, Upamecano közelében elesett – majd kapott egy sárga lapot műesésért.

Laimer jó helyzetben emelt, ahelyett, hogy lőtt volna.

Klostermann szabálytalanul szerelte a büntetőterületen belül Joao Felixet. Tizenegyes. Maga az ifjú portugál lőtte a büntetőt, kitűnően. Bár Gulácsi jó irányba repült, nem érhette el a labdát. RB Leipzig–Atlético 1-1.

Diego Costa lement, Morata beállt. Cseréltek közben a lipcseiek is, de vitathatatlan, hogy a spanyoloknak minőségibb cseréi vannak.

Sabitzer húsz méterről, fordulásból fölé lőtt.

Carrasco lövése szögletre pattant.

A 82. percben Patrick Schick is beállt, némi meglepetésre Dani Olmo helyére.Haidara Nkunkut váltotta.

A 88. percben egy kitűnő táűmadás végén Adams 17 méteres lövése a blokkolni próbáló Szavics lábáról saját kapujába pattant. Az RB Leipzig 2-1-re vezet.

A 98. percben fújta le a játékvezető a mérkőzést, az RB Leipzig meglepetésre nyert, s elődöntős, kedden a PSG-vel játszik.