Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás lehet a Nemzet Sportolója: "nekem múltam nincs, csak jövőm"

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2020. július 22. 12:19
A vízilabdalegenda szerint ő ugyanolyan nagyképű most is, mint korábban, és ha ő lesz a Nemzet Sportolója, azt csak a vízilabdasportnak és magának köszönheti.

A Nemzet Sportolói Faragó Tamást javasolják új tagnak Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó halála után.

"Én azt gondolom, hogy szegény Gyurika halála után egy vízilabdázónak kéne ebben a grémiumban részt venni. Sajnálatos, ami történt, ugyanakkor én azt gondolom, hogy többször fölmerült a nevem; papírom is van róla, elmúltam 60 éves, tehát minden tulajdonsággal rendelkezem, amely erre a címre jelölt, és meg is szavaztak" - reagált az InfoRádióban Faragó Tamás.

Szerinte a hír a magyar vízilabda számára üzen, amely 9 olimpiai aranyérmet szerzett az országnak, és ha bárkinek meg kéne köszönnie a címet, akkor elsősorban a magyar vízilabdának és saját magának kellene.

A 68. születésnapja felé közeledő sportági legenda játékosként olimpiai, világ- és Európa-bajnok, edzőként pedig csak az ötkarikás arany hiányzik a kollekciójából.

Bevallása szerint amikor az uszodába gyerekként lekerült, semmije sem volt, de tehetségesnek tartották, amit maga is elhitt aztán. Úgy tartja, a rendszeresség lényegesebb a módszerességnél, de nem csak rendszeresen és sokat edzett, de úgy is gondolkodott, hogy

amit a világon bárki tud, azt ő is meg tudja tanulni.

Sikerei közül nem tud egyet sem kiemelni. S hogy miért?

"Most is olyan nagyképű vagyok, mint voltam. Nekem múltam nincs, csak jövőm. Ha valaki emlékszik a múltamra, akkor majd beszél róla, és akkor már minden megérte."


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Faragó Tamás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást