Nyitókép: mlsz.hu

Új sportigazgatót nevezett ki az MLSZ

Infostart
2020. május 8. 16:03
Új sportigazgató dolgozik a Magyar Labdarúgó-szövetségben, egy korábbi legenda lett a női szakbizottság vezetője. Az MLSZ a honlapján jelentette be a változásokat.

Az új sportigazgató Barczi Róbert, aki – a honlap megfogalmazása szerint – „az elmúlt években a hazai labdarúgásban betöltött vezetői munkaköreinek köszönhetően sokrétű sportvezetői tapasztalattal rendelkezik, valamint versenyigazgatói tisztségéből adódóan rálátása van a hazai felnőtt- és utánpótlásfutballra.”

Sportigazgatói munkáját a szakmai bizottsággal szoros együttműködéssel végzi, közvetlen segítője a korábbi válogatott játékos, Fehér Csaba lesz.

„Az MLSZ elnöksége által az elmúlt években megteremtett alapot kell felhasználni arra, hogy egy szemléletváltással új irányba mozduljon el a labdarúgásunk. A következő időszakban minden a futballért tenni akaró emberrel szeretnék együtt dolgozni, a futballközösség minden tudására és tapasztalatra szükség van, leginkább az utánpótlás terén, ahol igazi fordulatra van szükség. A nemrégiben generációváltáson átesett Szakmai Bizottság komoly szellemi hátteret biztosít ahhoz, hogy ez a szemléletváltás megvalósuljon.” – mondta Barczi Róbert a szövetség honlapjának nyilatkozva.

A jogászi végzettségű Barczi Róbert több mint 10 éve tevékenykedik sportvezetőként, egy évig a Nyíregyháza Spartacus ügyvezető igazgatója volt, öt évig az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatójaként dolgozott, illetve öt és fél évig megyei szövetségi főtitkári posztot töltött be. 2015-től mostanáig az MLSZ versenyigazgatójaként dolgozott, eközben megszerezte az UEFA CFM oklevelét, az európai szövetség az utóbbi években mérkőzésellenőrként (UEFA Delegate) számított munkájára. Tagja az UEFA Játékos Státuszi, Átigazolási és Ügynöki, valamint Mérkőzésügynöki Bizottságának, valamint megszerezte a Master's European Sports Government nemzetközi diplomát is.

A jövőben a női szakág vezetője Kiss László, a korábbi 33-szoros válogatott csatár lesz, aki 2010 és 2013 között a női válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett.